Κυριακή 6 Νοεμβρίου 2011

Δωρεάν ιατρικές παροχές από αύριο σε άνεργους και ανασφάλιστους

Δωρεάν ιατρικές παροχές από αύριο σε άνεργους και ανασφάλιστους
Τις πύλες του ανοίγει από αύριο το πρώτο κοινωνικό ιατρείο για ανασφάλιστους και άνεργους στη Θεσσαλονίκη και θα παρέχει δωρεάν υπηρεσίες.
Τα εγκαίνια του Κοινωνικού Ιατρείου Αλληλεγγύης έγιναν προχθές και από αύριο θα αρχίσει να λειτουργεί, παρέχοντας δωρεάν ιατρικές υπηρεσίες σε ανασφάλιστους και άνεργους Θεσσαλονικείς.
Η λειτουργία του ιατρείου ανήκει σε σκέψη που υλοποίησε η Πρωτοβουλία Υγειονομικών Θεσσαλονίκης. Συμμετέχουν συνολικά σε αυτή την προσπάθεια 30 γιατροί, οι οποίοι προσφέρουν δωρεάν τις υπηρεσίες τους και παράλληλα συνεργάζονται με ιδιώτες γιατρούς, αλλά και νοσοκομειακούς, προκειμένου να γίνονται δωρεάν εξετάσεις σε ειδικότητες που δεν περιλαμβάνει το ιατρείο.
Οι εθελοντές γιατροί που το στελεχώνουν ζητούν την οικονομική ενίσχυση του κόσμου για τον εξοπλισμό του ιατρείου και οδοντιατρείου και την αγορά των αναλώσιμων υλικών και των απαραίτητων φαρμάκων που θα χορηγούνται δωρεάν στους ασθενείς. Ζητούν επίσης φάρμακαπου το κοινό ίσως να μην χρειάζεται, και τα οποία μπορεί να αποδειχθούν ιδιαίτερα χρήσιμα για τους ανασφάλιστους πολίτες, πριν λήξουν.
Το ιατρείο στεγάζεται σε κτίριο του ΕΚΘ στο Βαρδάρι, στην οδό Αισώπου 24.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...