Κυριακή 6 Νοεμβρίου 2011

Η κρίση «γονατίζει» τα ξενοδοχεία της Θεσσαλονίκης

Η κρίση «γονατίζει» τα ξενοδοχεία της Θεσσαλονίκης
Μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες της Θεσσαλονίκης απειλούνται ακόμη και με λουκέτο. Ο τζίρος τους πέφτει συνεχώς καθώς οι Έλληνες πελάτες μειώνονται δραματικά, οδηγώντας σε οικονομικό αδιέξοδο τους ντόπιους επιχειρηματίες.
Οι ξενοδόχοι υποστηρίζουν πως η αυξανόμενη έλευση πελατών από το εξωτερικό, αν και είναι αισθητή τα τελευταία δύο χρόνια, δεν επαρκεί για να καλυφθούν οι οικονομικές ανάγκες των μονάδων τους.
Όπως υποστηρίζει o πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης, Αριστοτέλης Θωμόπουλος, στις 1,6 εκατ. διανυκτερεύσεις που καταγράφηκαν συνολικά το 2010 στη Θεσσαλονίκη, οι 1,2 εκατ. αφορούσαν Έλληνες, που σημαίνει ότι μια μικρή μείωση μόλις 10% στον αριθμό τους, αντιστοιχεί σε 120.000 διανυκτερεύσεις λιγότερες, έχει εμφανείς συνέπειες.
Σε  στατιστικά στοιχεία του πρώτου επταμήνου του τρέχοντος έτους, σύμφωνα με τα οποία οι πληρότητες αυξήθηκαν μεν μεσοσταθμικά κατά περίπου 6%, οι τζίροι όμως υποχώρησαν σε κάποιες περιπτώσεις έως και 20%.
Την ίδια στιγμή, οι ξενοδόχοι ρίχνουν τις τιμές και ξενοδοχεία πέντε αστέρων προσφέρουν πλέον δίκλινα δωμάτια με τιμές που κυμαίνονται ακόμη και μεταξύ 45 και 55 ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...