Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2011

Τσουχτερό κρύο και χιόνια το Σαββατοκύριακο

  

Αναλυτική πρόγνωση από σήμερα έως και το Σαββατοκύριακο από τον μετεωρολόγο Τάσο Αρνιακό. 

Δε μας έφταναν τα χαράτσια και η απίστευτη πολιτική αστάθεια των ημερών μας τα χαλάει και ο καιρός ειδικά από το Σαββατοκύριακο αφού χειμωνιάζει και μάλιστα απ΄ οτι φαίνεται για τα καλά.


Πιο αναλυτικά:
ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ


Περιμένουμε τοπικές βροχές στη Μακεδονία, τη Θράκη, τη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια, την ανατολική Πελοπόννησο, τις Κυκλάδες και την Κρήτη. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα βουνά της βόρειας χώρας και κυρίως στα βουνά της Μακεδονίας και της Θράκης, ενώ σιγά -σιγά και στα δυτικά οι συννεφιές θα πυκνώνουν και θα σημειωθούν και εκεί τοπικές βροχές. Οι άνεμοι στα δυτικά θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ ενώ οι βοριάδες στο Αιγαίο θα εξακολουθήσουν να πνέουν 5 με 6 μποφόρ αλλά θα φτάσουν τα 7 και τοπικά τα 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε πτώση θα κυμανθεί στα βόρεια από 1εναν εώς 13 βαθμούς, στα κεντρικά από 6 εώς 18 βαθμούς και στα δυτικά εώς 20 βαθμούς ενώ στα νησιά από 12 εώς 20 βαθμούς.
Στην ΑΤΤΙΚΗ περιμένουμε συννεφιές και λίγες βροχές κυρίως στα βόρεια του νομού. Οι βοριάδες θα φτάσουν τα 6 με 7 μποφόρ ιδιαίτερα στον Ευβοϊκό ενώ ο υδράργυρος σε πτώση από 8 εώς 16 βαθμούς.

ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ
Στη δυτική και την κεντρική Μακεδονία, τη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Ευβοια, την ανατολική Πελοπόννησο, τις Κυκλάδες και την Κρήτη, περιμένουμε συννεφιές και τοπικές βροχές ενώ την Κυριακή θα βρέξει και στα Δωδεκάνησα. Λίγα χιόνια περιμένουμε στα κεντρικά και βόρεια ορεινά ενώ στις υπόλοιπες περιοχές θα έχουμε μόνο συννεφιές. Οι άνεμοι στα δυτικά θα πνέουν απο ανατολικές διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ στα ανατολικά όμως και ιδιαίτερα στο Αιγαίο οι άνεμοι θα φτάσουν τα 7 και τοπικά τα 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε μεγάλη πτώση κυρίως στη βόρεια Ελλάδα όπου θα σημειωθεί και παγετός κυρίως το πρωί και το βράδυ. Πιο αναλυτικά ο υδράργυρος θα κυμανθεί στα βόρεια από -3 εώς 10 βαθμούς, στα κεντρικά από 8 εώς 12 βαθμούς και στα νησιά από 10 εώς 15 με 16 βαθμούς. Θα έχουμε δηλαδή 10 βαθμούς πτώση σε σχέση με την Τετάρτη και την Πέμπτη. 
Στην ΑΤΤΙΚΗ περιμένουμε συννεφιές και χιονόνερο ενώ δεν αποκλείεται να χιονίσει στα βουνά του νομού, στην Πάρνηθα και στον Κιθαιρώνα. Οι άνεμοι θα φτάσουν τα 7 και τοπικά στον Eυβοϊκό τα 8 μποφόρ, ιδιαίτερα στο Κάβο Ντόρο ενώ ο υδράργυρος σε κάθετη πτώση θα κυμανθεί από 8 εώς 12 βαθμούς.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...