Πέμπτη, 10 Νοεμβρίου 2011

ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΗΚΕ ΤΕΛΙΚΑ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ.. Ο ΛΟΥΚΑΣ ΠΑΠΑΔΗΜΟΣ


Υστερα από ένα σίριαλ που κράτησε 4 ημέρες με πολλά στοιχεία ιλαροτραγωδίας, επιβεβαιώθηκαν οι αρχικές προβλέψεις και ο 64χρονος Λουκάς Παπαδήμος, πρώην αντιπρόεδρος της ΕΚΤ και σύμβουλος του απερχόμενου πρωθυπουργού, θα είναι ο νέος ένοικος του Μεγάρου Μαξίμου.
ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ: Παπαδήμος – Σημίτης πανηγυρίζουν το «ευρώ» 
"Κατόπιν προτάσεως των πολιτικών αρχηγών" αναφέρεται σε ανακοίνωση της Προεδρίας της Δημοκρατίας "δόθηκε στον Λουκά Παπαδήμο η εντολή σχηματισμού κυβέρνησης".

Στην ανακοίνωση της Προεδρίας τονίζεται πως, κατά τη σημερινή σύσκεψη που κράτησε 4,5 ώρες, "συμφωνήθηκε η υλοποίηση των αποφάσεων της Συνόδου Κορυφής της Ευρωζώνης της 26ης Οκτωβρίου" αλλά  "και η εφαρμογή της οικονομικής πολιτικής που συνδέεται με τις αποφάσεις αυτές".


Η αναφορά στα περί εφαρμογής σημαίνει πως ο Αντ. Σαμαράς συμφώνησε, παρά τις αντιρρήσεις που εξέφραζε μέχρι και χθες, πως θα υπογράψει και θα υπερψηφίσει στη Βουλή όχι μόνο τη δανειακή σύμβαση αλλά και τους εφαρμοστικούς νόμους που θα θέτουν σε εφαρμογή τις αποφάσεις της Συνόδου.

Από το Σαββατοκύριακο, μετά το πρωτοφανές συμβάν στα πολιτικά χρονικά να λαμβάνει ψήφο εμπιστοσύνης μια κυβέρνηση που δηλώνει πως θα παραιτηθεί, βρισκόταν σε εξέλιξη μια... παρέλαση ονομάτων. Λ. Παπαδήμος, Νικ. Διαμαντούρος, Β. Σκουρής, Απ. Κακλαμάνης, Φ. Πετσάλνικος εμφανίστηκαν να έχουν βολιδοσκοπηθεί -και σε κάποιες περιπτώσεις να έχουν μετάσχει σε συζητήσεις- για να αναλάβουν ουσιαστικά τις τύχες της χώρας. Ολα αυτά υπό τη βαριά σκιά των τελεσιγράφων των Ευρωπαίων εταίρων που μετ' επιτάσεως ζητούν έγγραφες δηλώσεις νομιμοφροσύνης τόσο από τη νέα κυβέρνηση όσο και από τα δύο μεγάλα κόμματα ότι θα στηρίξουν την εφαρμογή των αποφάσεων της Συνόδου της 26-27ης Οκτωβρίου.
Ο Κάρολος Παπούλιας έφτασε στο Προεδρικό Μέγαρο στις 9:30 και πέντε λεπτά πριν από τις 10  έφτασε και ο επικεφαλής του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης.
Ακολούθησε ο αρχηγός  της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αντώνης Σαμαράς ο οποίος φτάνοντας  δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι "είναι η τρίτη φορά που προσέρχομαι στο Προεδρικό Μέγαρο για αυτό το θέμα και ελπίζω να είναι η τελευταία".
Στη συνέχεια έφτασε και ο Γιώργος Παπανδρέου και η σύσκεψη ξεκίνησε στην προγραμματισμένη ώρα.
Σημειώνεται ότι όπως είχε γίνει εκ των προτέρων γνωστό, στη διαδικασία δεν μετείχαν η γενική γραμματέας του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα και ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...