Τετάρτη 6 Ιουνίου 2012

Πανελλαδικές: Δεν «έπιασε» τη βάση η πλειοψηφία των μαθητών σε οκτώ μαθήματα!


Πανελλαδικές: Δεν «έπιασε» τη βάση η πλειοψηφία των μαθητών σε οκτώ μαθήματα!
Όπως προκύπτει από την πρώτη εικόνα βαθμολόγησης σε οκτώ μαθήματα, ο μεγαλύτερος αριθμός μαθητών συγκέντρωσε βαθμολογίες κάτω από τη βάση με Φυσική και Μαθηματικά Τεχνολογικής Κατεύθυνσης να καταλαμβάνουν τις «πρώτες» θέσεις μιας και περίπου 8 στα 10 γραπτά βαθμολογούνται με βαθμούς κάτω του 10.
Απομένουν βέβαια οι εξετάσεις σε Ειδικά Μαθήματα που θα ξεκινήσουν στις 15 και θα ολοκληρωθούν στις 24 Ιουνίου.

Τα μέχρι τώρα δείγματα από τη βαθμολόγηση των γραπτών σύμφωνα με την εφημερίδα «Τα Νέα», δείχνουν ότι το ποσοστό κάτω από τη βάση στα Μαθηματικά Τεχνολογικής Κατεύθυνσης αγγίζει το 74% και για τη Φυσική το 83%.
Ακόμα, αρκετοί μαθητές δεν κατάφεραν να πιάσουν τη βάση στα Αρχαία Θεωρητικής Κατεύθυνσης (47%), την Ιστορία Θεωρητικής Κατεύθυνσης (42%), τη Βιολογία Γενικής Παιδείας (43%), τα Mαθηματικά Γενικής Παιδείας (46%), την Ανάπτυξη Εφαρμογών Τεχνολογικής (46%) και τη Φυσική Θετικής Κατεύθυνσης (40%).
Μέχρι στιγμής, πάντως περίπου το 50%-55% των υποψηφίων της Τεχνολογικής Κατεύθυνσης έχουν Γενικό Βαθμό Πρόσβασης κάτω από τη βάση και παρόμοια εικόνα αναμένεται για τα μαθήματα της για την Θετικής Κατεύθυνσης με το 20% των γραπτών να μην πιάνουν από τη βάση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...