Μεικτή εικόνα στην κίνηση των βάσεων εισαγωγής στα πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ της χώρας δείχνουν τα πρώτα στοιχεία από τις επιδόσεις των υποψηφίων, σύμφωνα με τον Σύλλογο Εκπαιδευτικών Φροντιστών Ελλάδας.
Πιο συγκεκριμένα, όπως αναφέρει ο πρόεδρος του συλλόγου, Γιάννης Βαφειαδάκης, στο 1ο επιστημονικό πεδίο αναμένεται ανοδική κίνηση των βάσεων, η οποία οφείλεται αφενός στα ευκολότερα θέματα που τέθηκαν στα περισσότερα μαθήματα και αφετέρου στη μείωση της ζήτησης για τα άλλοτε δημοφιλή παιδαγωγικά τμήματα που οδηγεί πολλούς αριστούχους σε άλλες υψηλόβαθμες σχολές, όπως τη Νομική.
Αντίθετα, σημαντική πτώση εκτιμάται ότι θα υπάρξει στις βάσεις του 2ου και του 4ου πεδίου εξαιτίας των σημαντικά χαμηλότερων βαθμολογιών στα Μαθηματικά και τη Φυσική κατεύθυνσης.
Σύμφωνα πάντα με τον κ. Βαφειαδάκη, η πτώση αναμένεται να ξεκινήσει από 300-500 μόρια στις περιζήτητες σχολές του Πολυτεχνείου και να ξεπεράσει τα 1.500 μόρια στις μεσαίες και χαμηλές σχολές, ιδιαίτερα της περιφέρειας. Σε ό,τι αφορά το 3ο πεδίο, ήπια πτώση αναμένεται στις υψηλόβαθμες Ιατρικές Σχολές, ενώ στο 5ο πεδίο δεν αναμένονται σημαντικές μεταβολές.
Τέλος, οι στρατιωτικές σχολές του 4ου πεδίου και οι αστυνομικές του 5ου αναμένεται και φέτος να μαγνητίσουν πολλούς αριστούχους, με αποτέλεσμα οι βάσεις σε αυτές να διαμορφωθούν αυτόνομα σε σχέση με τις υπόλοιπες σχολές των πεδίων.
Τις βάσεις εδώ επηρεάζει σημαντικά ο αριθμός των εισακτέων που δεν είναι ακόμη γνωστός, αλλά εκτιμάται ότι θα είναι μειωμένος σε σχέση με πέρυσι.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου