Δευτέρα 19 Μαρτίου 2012

Απεργούν οι ναυτεργάτες – Δεμένα τα πλοία – Αναβρασμός στην κυβέρνηση


Απεργούν οι ναυτεργάτες – Δεμένα τα πλοία – Αναβρασμός στην κυβέρνηση
Aπό τα ξημερώματα της Δευτέρας είναι συγκεντρωμένοι στο λιμάνι του Πειραιά οι ναυτεργάτες , οι οποίοι ξεκίνησαν τη 48ωρη απεργία που είχαν προαναγγείλει, ζητώντας μεταξύ άλλων την υπογραφή συλλογικών συμβάσεων και τη διατήρηση του καμποτάζ.
Υπό κατάληψη βρίσκονται ο Οίκος Ναύτου, το Γραφείο Ευρέσεως Ναυτικής Εργασίας και το ΝΑΤ. Οι ναυτεργάτες επιτρέπουν στα πλοία που μπαίνουν στο λιμάνι, να δέσουν, αλλά δεν επιτρέπουν την αναχώρησή τους.
Λόγω των απεργιακών κινητοποιήσεων έντονες είναι οι αντιδράσεις από τους παραγωγούς της Κρήτης που φοβούνται πως θα δημιουργηθούν προβλήματα στην τροφοδοσία των νησιών.

Οι κινητοποιήσεις της ΠΝΟ αποτέλεσαν το αντικείμενο διυπουργικής σύσκεψης το βράδυ της Κυριακής με τη συμμετοχή των συναρμόδιων υπουργών Ανάπτυξης, Προστασίας του Πολίτη, Υγείας και Εργασίας και όπως αποφασίστηκε, οι προσπάθειες να μην παραταθεί χρονικά η απεργία θα ενταθούν σήμερα.
Κυβερνητικά στελέχη, όπως αναφέρουν «Τα Νέα», εξέφρασαν την ανησυχία τους, καθώς-όπως έλεγαν-πίσω από τις κινητοποιήσεις της ΠΝΟ βρίσκεται το ΚΚΕ, που ελέγχει τα περισσότερα ναυτεργατικά σωματεία. Τα ίδια στελέχη συνέδεαν την κινητοποίηση των ναυτεργατών με την πολύμηνη απεργία στη Χαλυβουργία.
Ανέφεραν, μάλιστα, ότι θα γίνει προσπάθεια από τον Περισσό, ώστε οι ναυτεργάτες να αποτελέσουν το «δεύτερο μέτωπο» και πρόσθεσαν ότι τα αιτήματα των ναυτεργατών είτε προσκρούουν στο μνημόνιο, είτε έχουν λυθεί νομοθετικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...