Κυριακή 1 Ιανουαρίου 2012

Η νέα γενιά των 500 ευρώ


Η νέα γενιά των 500 ευρώ

Ξαναγυρίζουν την Ελλάδα μισό αιώνα πίσω η συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ, Ν.Δ., ΛΑΟΣ και οι κατοχικές δυνάμεις της ΕΕ και του ΔΝΤ που ασκούν την εξουσία στη χώρα μας. Στις δεκαετίες του ’60, του 70 και νωρίτερα, τότε που οι νέοι που δούλευαν δεν έπαιρναν ποτέ μισθό ίσο με τους μεγάλους που έκαναν την ίδια δουλειά. Οι «προωθητικές μεταρρυθμίσεις» του 21ου αιώνα που προωθεί αυτό το σκυλολόι, εκεί μας οδηγούν πάλι.
Μόλις το 80% του κατώτατου μισθού –δηλαδή 600 ευρώ μικτά, γύρω στα … 500 καθαρά- θα αμείβονται οι νέοι από 18 μέχρι 25 ετών για διάστημα μέχρι 24 μήνες, βάσει νόμου που ψήφισε η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ. Βαρέθηκαν δηλαδή να μας ακούν σχεδόν μια δεκαετία τώρα να διαμαρτυρόμαστε για τη «γενιά των 700 ευρώ» και προώθησαν την … Αλλαγή για να μας υποχρεώσουν να μιλάμε για τη «γενιά των 500 ευρώ»!

Εννοείται βεβαίως ότι οι εργοδότες μπορούν έτσι να απολύουν όσους εργαζόμενους θέλουν και να τους αντικαθιστούν με νέους του πεντακοσάρικου.
Μέσω των μειωμένων αποδοχών των νέων επιχειρείται δηλαδή η ουσιαστική κατάργηση του κατώτατου μισθού για όλους γενικά τους εργαζόμενους. Γι’ αυτό και η σχετική εγκύκλιος του υπουργού Εργασίας Γιώργου Κουτρουμάνη, υπογραμμίζει ότι για την κατάρτιση αυτών των συμβάσεων δεν απαιτείται προηγούμενη συμφωνία του εργοδότη με τη συνδικαλιστική οργάνωση της επιχείρησης –ούτε καν αυτά τα συνδικαλιστικά εκτρώματα εργοδοτικών σωματείων ή επιτροπών που προωθεί το ΠΑΣΟΚ, η συγκυβέρνηση και η τρόικα.
Αυτοί είναι αποφασισμένοι να λιώσουν τους εργαζόμενους. Το ζήτημα είναι αν οι εργαζόμενοι θα τους αφήσουν.
ΠΗΓΗ: Εφημερίδα «Πριν»

tsantiri

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...