Κυριακή, 1 Ιανουαρίου 2012

Φαρμακοποιοί: Κόβουν την πίστωση – Κατεβάζουν ρολά


Φαρμακοποιοί: Κόβουν την πίστωση – Κατεβάζουν ρολά

«Μαχαίρι» στις πιστώσεις βάζουν από σήμερα οι φαρμακοποιοί στους ασφαλισμένους όλων των Ταμείων και στις 2 και 3 του μήνα, κλείνουν τα φαρμακεία τους στο πλαίσιο πανελλαδικής 48ωρης απεργίας.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση τους σε νέα συνεδρίαση που θα γίνει την επόμενη εβδομάδα θα καθορίσουν τις περαιτέρω κινήσεις τους.
Ειδικότερα οι φαρμακοποιοί αποφάσισαν:

Α. Την κήρυξη 48ωρης πανελλαδικής απεργίας στις 2 και 3 Ιανουαρίου 2012.

Β. Tην αναστολή πίστωσης σε όλα τα ασφαλιστικά ταμεία από την 1η Ιανουαρίου 2012
Τετραήμερη πανιατρική πανελλαδική απεργία, από 2 έως 5 Ιανουαρίου, κήρυξαν ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος, (ΠΙΣ), οι γιατροί του ΙΚΑ (ΠΟΣΕΥΠΙΚΑ), ενώ σε πανελλαδική αποχή από τα εξωτερικά ιατρεία Νοσοκομείων, Κέντρων Υγείας και Περιφερειακών Ιατρείων, προχωρούν και οι νοσοκομειακοί γιατροί.
Σύμφωνα με τον Πρόεδρο του Ι.Σ.Α. Γ. Πατούλη «οι γιατροί κλείνουν τα ιατρεία τους απαιτώντας την αναστολή της λειτουργίας του Ε.Ο.Π.Υ.Υ, για ένα τουλάχιστον τετράμηνο μέχρι να καθοριστούν οι κανόνες της λειτουργίας του. Επίσης, ζητούν να δοθεί η δυνατότητα ηλεκτρονικής συνταγογράφησης σε όλους, ενώ απαιτούν την άμεση εξόφληση των οφειλών του Ο.Π.Α.Δ., ύψους 350 εκατομμυρίων ευρώ, στους συμβεβλημένους με το ταμείο γιατρούς».
Η ομοσπονδία νοσοκομειακών γιατρών (ΟΕΝΓΕ), αναφέρει ότι τις συγκεκριμένες ημέρες οι γιατροί του ΕΣΥ, ειδικοί και ειδικευόμενοι, θα προσέρχονται και θα δηλώνουν παρόντες στην εργασία τους, θα αντιμετωπίζουν τα επείγοντα περιστατικά και θα εκτελούν όλα τα υπόλοιπα καθήκοντά τους, πλην εκείνων που αφορούν στη λειτουργία των τακτικών ιατρείων. Οι γιατροί των περιφερειακών ιατρείων, ειδικευμένοι και υπόχρεοι υπηρεσίας υπαίθρου, θα τηρήσουν την ίδια πρακτική, παραμένοντας είτε στο ιατρείο ευθύνης τους είτε αποσυρόμενοι στο Κέντρο Υγείας που ανήκουν.
Οι νοσοκομειακοί γιατροί, σε ανακοίνωσή τους αναφέρουν ότι δεν πρόκειται να επωμιστούν την περίθαλψη όλου του ελληνικού πληθυσμού, «συνεργώντας στην κατάρρευση των εξωτερικών ιατρείων και ασκώντας ιατρική της άσπρης μπλούζας στα εκατομμύρια ασθενών που προσέρχονται στα Νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας της χώρας» και ζητούν να μην θιγεί το Ειδικό Ιατρικό Μισθολόγιο.
Ο ΠΙΣ ζητά νομοθετική θέσπιση της ελεύθερης συνταγογράφησης για όλους ανεξαιρέτως τους γιατρούς, καθιέρωση γενικής συλλογικής σύμβασης του ΕΟΠΥΥ με τον ΠΙΣ, καθώς και την καταβολή των οφειλών του ΟΠΑΔ στους δικαιούχους γιατρούς.

real

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...