Κυριακή 1 Ιανουαρίου 2012

Ο Παπανδρέου δεν φεύγει


Ο Παπανδρέου δεν φεύγει

Την πρόθεσή του να παραμείνει στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ αφήνουν να διαρρεύσει στενοί συνεργάτες του προέδρου του κόμματος κ. Γιώργου Παπανδρέου.
Ο κ. Παπανδρέου σύμφωνα με τις μέχρι σήμερα πληροφορίες αρνείται να παραδώσει τα κλειδιά του κόμματος και αναζητείται τρόπος να μεθοδευτεί η παραμονή του.
Οι πληροφορίες αυτές έχουν ήδη φτάσει στα στρατόπεδα των διαδόχων, οι οποίοι προετοιμάζουν ήδη την αντίδρασή τους.

Όπως όλα δείχνουν η αποχώρησή τους από το ΠΑΣΟΚ βρίσκεται προ των πυλών, αφού ήδη το κόμμα που ίδρυσε ο Ανδρέας Παπανδρέου πέφτει συνεχώς στις δημοσκοπήσεις, με αποτέλεσμα στις μεγάλες περιφέρειες της χώρας να εμφανίζεται τρίτο, τέταρτο ή και πέμπτο ακόμα σε μια ενδεχόμενη εκλογική αναμέτρηση.
Τα επιτελεία των στελεχών που θα βάλουν υποψηφιότητα αν ανοίξουν οι διαδικασίες υποστηρίζουν πως σε πρώτη φάση θα επιδιώξουν προσωπικά να πιέσουν τον κ.Παπανδρέου να αποχωρήσει.
Σε δεύτερη φάση θα ενεργοποιήσουν βουλευτές και μέλη του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, οι οποίοι θα προσπαθήσουν να καταστίσουν σαφές πως
δεν επιθυμούν για ηγέτη τους τον νυν πρόεδρο.
Η τρίτη φάση προβλέπει διάσπαση του ΠΑΣΟΚ, αφού φαίνεται πως πολλά από τα κορυφαία στελέχη, αλλά και βουλευτές, σκέφτονται αυτήν την επιλογή.
Όλα θα εξαρτηθούν από τον τρόπο που θα κινηθεί ο κ. Παπανδρέου.
Όπως είχε από την προηγούμενη εβδομάδα επισημάνει το newsbomb, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ δύσκολα θα εγκαταλείψει τη θέση του, τουλάχιστον άμεσα.
Συνεχώς θα βρίσκει τρόπους να κωλυσιεργεί. Θα προσπαθήσει είτε να καθυστερήσει τουλάχιστον τέσσερις μήνες, είτε να επιλεγεί η λύση της διαρχίας.
Αυτό που επιδιώκει είναι να κερδίσει χρόνο.
Κάτι τέτοιο άφησε να διαφανεί και ο αδελφός του κ. Νίκος Παπανδρέου σε επιστολή του στον ιστότοπο i-efimerida.
Εκεί, σε μια εξαιρετικά ασύντακτη επιστολή, ο αδελφός σημειώνει: «Το ότι δεν «παραιτείται» από αρχηγός του ΠΑΣΟΚ τι σχέση έχει με την δημοκρατία; Επειδή το θέλουν τα μήντια; Έλεος».

newsbomb.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...