Σάββατο, 4 Φεβρουαρίου 2012

Ημέρα μνήμης για τη Θύρα 7


Σε κλίμα συγκίνησης η οικογένεια του Ολυμπιακού τίμησε τη μνήμη των 21 θυμάτων της Θύρας 7, στο μνημόσυνο που τελέστηκε στο μνημείο έξω από το «Γεώργιος Καραϊσκάκης».
Όπως κάθε χρόνο, ο κόσμος του Ολυμπιακού έδωσε για ακόμη μία φορά βροντερό  παρών, καθώς περίπου 2.000 άτομα συγκεντρώθηκαν για να αποτίσουν φόρο τιμής.

Λίγο πριν τις 12:30, o πρόεδρος του Ολυμπιακού, Βαγγέλης Μαρινάκης έφτασε στο "Γεώργιος Καραϊσκάκης", με το σύνθημα "Θρύλε θυμήσου πρωταθλητή σε θέλουν ακόμα και οι νεκροί σου"  να δονεί την ατμόσφαιρα..
Μαζί του ήταν και σύσσωμο το ποδοσφαιρικό  τμήμα με τον προπονητή Ερνέστο Βαλβέρδε, αλλά και τους παίκτες της  ομάδας, οι οποίοι φορούσαν μαύρα μπουφάν.
Το "παρών" επίσης έδωσαν σύσσωμα όλα τα τμήματα του  Ολυμπιακού, αλλά και οι Γιάννης Μώραλης, Γιώργος Λούβαρης και Λεωνίδας  Θεοδωρακάκης, καθώς και αθλητικοί και πολιτικοί φορείς του Δήμου Πειραιά.
Το μνημόσυνο ξεκίνησε στις 12:30, με το άκουσμα των  ονομάτων των αδικοχαμένων φιλάθλων.
Όπως κάθε χρόνο, έτσι και εφέτος στην εκδήλωση μίλησαν και οι  συγγενείς των θυμάτων.
Εφέτος τον λόγο πήρε η κ. Κανελλοπούλου, μητέρα  ενός εκ των θυμάτων της τραγωδίας στο «Γ. Καραϊσκάκης».
Χαρακτηριστικά, τόνισε: «Υπάρχουν πολλοί που πολεμούν τον Ολυμπιακό.  Και κυρίως οι Υπουργοί Παπουτσής, Γερουλάνος αλλά και ο Γενικός  Γραμματέας Αθλητισμού Μπιτσαξής. Σας λέω κάτω τα χέρια απο τον Ολυμπιακό  και τον πρόεδρό του. Και φυσικά να σταματήσουν οι φίλαθλοι άλλων ομάδων  να βρίζουν τους νεκρούς μας».
Επίσης, στην εκδήλωση μίλησε και ο Δήμαρχος Πειραιά, Βασίλης  Μιχαλολιάκος, ο οποίος τόνισε: «Έχουμε όλοι καταλάβει τι γίνεται τον  τελευταίο καιρό. Κάποιοι επιχειρούν να πλήξουν τον Βαγγέλη Μαρινάκη, να  πλήξουν τον Ολυμπιακό και όλο τον Πειραιά. Τους λέω ότι θα μας βρουν  απέναντί τους, αφού είμαστε όλοι μια γροθιά».
Και συμπλήρωσε: «Θα κάνω πρόταση στο Δημοτικό Συμβούλιο για την  διοργάνωση μιας μεγάλης συναυλίας, τα έσοδα της οποίας θα διατεθούν για  την κατασκευή αίθουσας Θύρας 7 στο Μουσείο Μνήμης Αθλητικής Ιστορίας».
Από τις 10 το πρωί έως τις 3 το μεσημέρι είναι σε εξέλιξη στον χώρο του  μουσείου στο φαληρικό γήπεδο εθελοντική αιμοδοσία, στη μνήμη των 21 θυμάτων που βρήκαν τραγικό θάνατο στις 8 Φεβρουαρίου του 1981 κατά την  έξοδο τους από την Θύρα 7, μετά την λήξη του αγώνα του Ολυμπιακού με την  ΑΕΚ.
Οι "αθάνατοι" ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΑΔΑΜΟΠΟΥΛΟΣ 41 ετών-εκδότης περιοδικού) ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ ΑΜΙΤΣΗΣ  (18 ετών- κάτοικος Περιστερίου, οπαδός ΑΕΚ) ΣΠΥΡΟΣ ΑΝΔΡΙΩΤΗΣ (24 ετών-μαρμαράς) ΓΙΑΝΝΗΣ ΔΙΑΛΥΝΑΣ (20 ετών-γιος αναπληρωτή διευθυντή Υπουργείου Γεωργίας) ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ (18 ετών-μαθητής Λυκείου) ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΡΑΝΙΚΟΛΑΣ (26 ετών-ναυτικός) ΑΝΤΩΝΗΣ ΚΟΥΡΟΥΠΑΚΗΣ (34 ετών-βιβλιοδέτης) ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ (21 ετών-σπουδαστής) ΣΠΥΡΟΣ ΛΕΩΝΙΔΑΚΗΣ (18 ετών-κάτοικος Χαλανδρίου) ΜΙΧΑΛΗΣ ΜΑΡΚΟΥ (27 ετών- ιδ. υπάλληλος) ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΑΧΑΣ (20 ετών-αρτοποιός) ΚΩΣΤΑΣ ΜΠΙΛΑΣ (28 ετών-γυψαδόρος) ΗΛΙΑΣ ΠΑΝΑΓΟΥΛΗΣ (17 ετών-μαθητής σχολής Ηλεκτρολόγων) ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΠΙΣΤΟΛΗΣ (30 ετών) ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΣ ΠΟΥΠΟΣ (20 ετών) ΚΩΣΤΑΣ ΣΚΛΑΒΟΥΝΗΣ (16 ετών-μαθητής Λυκείου) ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΠΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ (19 ετών-ηλεκτρονικός) ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΟΥΜΑΝΙΔΗΣ (14 ετών-μαθητής) ΝΙΚΟΣ ΦΙΛΟΣ (19 ετών-υδραυλικός) ΧΡΗΣΤΟΣ ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ (34 ετών-εκτελωνιστής) ΖΩΓΡΑΦΟΥΛΑ ΧΑΪΡΑΤΙΔΟΥ (23 ετών-οικονομολόγος)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...