Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2011

Αλλαγή φρουράς στις Ένοπλες Δυνάμεις


Σε αλλαγή των αρχηγών των Γενικών Επιτελείων προχώρησε η κυβέρνηση. Ποιοι τους αντικατέστησαν. Τι είπε στους απερχόμενους αξιωματικούς ο Πάνος Μπεγλίτης..
Στέλιος Μπαμιατζής
Αν και ήθελε να προχωρήσει σε κρίσεις στις Ένοπλες Δυνάμεις από τον προηγούμενο Αύγουστο ο Πάνος Μπεγλίτης επέλεξε τη μάλλον χειρότερη στιγμή να το πράξει. Ενώ είναι οι πολιτικές εξελίξεις εντελώς ανοιχτές και διανύουμε κρίσιμες στιγμές, αποφάσισε να το κάνει σήμερα. Η κίνηση του κ. Μπεγλίτη εγείρει ανησυχίες, λόγω των όσων συμβαίνουν στο πολιτικό σκηνικό.
Ο υπουργός, κάλεσε τους αρχηγούς των επιτελείων στο γραφείο του για να τους πει πως τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή για να κάνει κρίσεις.
Συγκεκριμένα, κάλεσε τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ πτέραρχο Γιάννη Γιάγκο, τον αρχηγό ΓΕΣ αντιστράτηγο Φραγκούλη Φράγκο, τον αρχηγό ΓΕΑ αντιπτέραρχο Βασίλη Κλόκοζα και τους ανακοίνωσε ότι η εισήγησή του προς τα μέλη του ΚΥΣΕΑ θα είναι να κριθούν ως ευδοκίμως τερματίσαντες τη σταδιοδρομία τους και να αντικατασταθούν.
“ Σας ευχαριστώ για την συνεργασία, αλλά κρίνω ότι είναι ώρα να κάνω κρίσεις. Ήθελα να τις κάνω από τον περασμένο Αύγουστο, αλλά λόγω των προβλημάτων με την Τουρκία και της έντασης τις ανέβαλα. Τώρα κρίνω ότι είναι η κατάλληλλη στιγμή και έτσι αποφάσισα να προχωρήσω σε κρίσεις και την αντικατάστασή σας” τόνισε ο κ. Μπεγλίτης
Σύμφωνα με πληροφορίες, επικράτησε αμηχανία και δεν ειπώθηκε κάτι παραπάνω.
Αν και δεν γίνεται αντιληπτό το γιατί επέλεξε ο κ. Μπεγλίτης να κάνει τώρα τις κρίσεις, εντούτοις, είναι σαφές πως υπάχρει μία πρωτοφανή πολιτική αναταραχή και η κυβέρνηση επιλέγει να κάνει ΚΥΣΕΑ σήμερα για να αποστρατεύσει όλους του Αρχηγούς.
Οι αντικαταστάτες
Σύμφωνα με απόφαση της κυβέρνησης, αποστρατεύονται όλοι οι μέχρι στιγμής Αρχηγοί και τη θέση τους παίρνουν:
*Αρχηγός ΓΕΕΘΑ: Αντιστράτηγος Μιχάληςς Κωσταράκος, διοικητής μέχρι τώρα του 3ου Σώματος Στρατού.
*Αρχηγός ΓΕΣ: Αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Ζαζιάς, διοικητής του 4ου Σώματος Στρατού.
*Αρχηγός ΓΕΑ: Αντιπτέραρχος Αντώνης Τσαντιράκης, μέχρι τώρα αρχηγός της Τακτικής Αεροπορίας.
*Αρχηγός ΓΕΝ: Υποναύαρχος Κοσμάς Χρηστίδης, μέχρι τώρα αρχιεπιστολέα της Διοίκησης Διοικητικής Μερίμνης του Πολεμικού Ναυτικού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...