Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2011

Τσουχτερό κρύο - Πότε υποχωρεί η κακοκαιρία


Συνεχίζεται και σήμερα Δευτέρα η κακοκαιρία στην χώρα, με ισχυρές βροχές και καταιγίδες κυρίως στα ανατολικά και στα νότια. Χιονοπτώσεις σε ορεινά και ημιορεινά ηπειρωτικά τμήματα καθώς και στα ορεινά της Κρήτης. Διατηρούνται οι θυελλώδεις βοριάδες στο Αιγαίο.

 Σύμφωνα με το meteo.gr η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Βόρεια Ελλάδα από -5 έως 11 βαθμούς, στη Δυτική Ελλάδα από 5 έως 15, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 5 έως 11 βαθμούς, στο Βόρειο Αιγαίο από 5 έως 10 και στις υπόλοιπες νησιωτικές περιοχές από 8 έως 13 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί θυελλώδεις μέχρι πολύ θυελλώδεις. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί μέτριοι μέχρι ισχυροί και τοπικά σχεδόν θυελλώδεις, με εξασθένηση τις βραδινές ώρες.

Τοπικές προγνώσεις

Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με ασθενείς τοπικές βροχές κυρίως στα βόρεια και ανατολικά είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού στην Αττική. Λίγα χιόνια στην Πάρνηθα πάνω από τα 1000 μέτρα. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 6 με 8 και στα ανατολικά τοπικά 9 με 10 μποφόρ. Σχετική Εξασθένηση από το βράδυ. Η θερμοκρασία δεν θα ξεπεράσει τους 12 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη προβλέπονται λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 4 με 5 και στα ανατολικά βορειοανατολικοί 6 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 9 βαθμούς.

Γενική πρόγνωση για την Τρίτη 15-11-2011

Νεφώσεις με σποραδικές βροχές αναμένονται σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ στη Θεσσαλία, την ανατολική στερεά, την Εύβοια, τις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα. Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά και ημιορεινά. Τις πρωινές ώρες ενδέχεται να σημειωθούν καταιγίδες στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα. Στις υπόλοιπες περιοχές προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός με λίγες τοπικές νεφώσεις που βαθμιαία στα βορειοδυτικά θα αυξηθούν.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί στα δυτικά 4 με 6, στα ανατολικά 6 με 8 και πιθανόν το πρωί στο Αιγαίο τοπικά 9 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση .

Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο κατά τη διάρκεια της ημέρας κυρίως στα δυτικά και βόρεια . Τη νύχτα όμως και το πρωί στα ηπειρωτικά θα σημειωθεί παγετός κατά τόπους στα βόρεια ισχυρός.

Γενική πρόγνωση για την Τετάρτη 16 -11- 2011

Τοπικές νεφώσεις στις Κυκλάδες και την Κρήτη με ασθενείς βροχές στη βόρεια Κρήτη και λίγα χιόνια στα ορεινά είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού για την Τετάρτη. Στις υπόλοιπες περιοχές προβλέπεται γενικά αίθριος με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις στην ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι στα δυτικά 3 με 5, στα ανατολικά 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο. Τη νύχτα και το πρωί τς ηπειρωτικά θα σημειωθεί παγετός.

Γενική πρόγνωση για την Πέμπτη 17 -11- 2011

Νεφώσεις με ασθενείς τοπικές βροχές προβλέπονται στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια, τις Κυκλάδες και τη Βόρεια Κρήτη. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

real

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...