Σάββατο 5 Νοεμβρίου 2011

Φονική κακοκαιρία στην Ιταλία




Το νέο κύμα κακοκαιρίας που έπληξε την βορειοδυτική Ιταλία, προκάλεσε έξι νεκρούς και δυο αγνοούμενους.Ανάμεσά τους και δυο παιδιά, δέκα και ενός έτους, με την μητέρα τους, αλβανικής καταγωγής. Οι δρόμοι της Γένοβας θυμίζουν, σε πολλά τους σημεία, ποτάμι, ενώ η άσφαλτος-ιδίως στην παραθαλάσσια περιοχή-έχει υποχωρήσει.
Δυο τραυματίες, σε σοβαρή κατάσταση, μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο Γκασλίνι .
Η δήμαρχος της πόλης, Μάρτα Βιντσέντσι, έκανε λόγο για "απρόβλεπτη τραγωδία" και πρόσθεσε ότι "οι βροχοπτώσεις θα συνεχισθούν και αναμένονται νέες πλημμύρες". Όπως αναφέρουν τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, πέντε εκ των νεκρών, βρήκαν τον θάνατο μέσα στην είσοδο πολυκατοικίας, στην περιοχή Κουέτζι: είχαν περάσει γρήγορα τον δρόμο και είχαν καταφέρει να μπουν μέσα στην πολυκατοικία, χωρίς να φαντάζονται ότι τα αγριεμένα νερά θα τους έπνιγαν μέσα σε αυτήν.
Οι δημοτικές αρχές αποφάσισαν να διακόψουν την παροχή ρεύματος και υγραερίου σε όλες τις συνοικίες της Γένοβας που επλήγησαν από την κακοκαιρία, προς αποφυγή βραχυκυκλωμάτων και εκρήξεων. Στην προσπάθεια εντοπισμού των αγνοουμένων έχουν επιστρατευθεί και ειδικά εκπαιδευμένα σκυλιά, ενώ η πρόσβαση στον σιδηροδρομικό σταθμό Μπρίνιολε και όλη την γύρω περιοχή, είναι αδύνατη, λόγω της πλημμύρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...