Σάββατο 5 Νοεμβρίου 2011

Μετά το «ναι» στην κυβέρνηση ….αναζητείται κυβέρνηση

Μετά το «ναι» στην κυβέρνηση ….αναζητείται κυβέρνηση
Ο πρωθυπουργός εξασφάλισε την ψήφο όλων των βουλευτών του κόμματός του για να διαβουλευθεί για το σχηματισμό κυβέρνησης ευρύτερης αποδοχής- Το μεσημέρι η συνάντηση του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας
Τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια θα επισκεφθεί σήμερα, στις 12:00 μ.μ., ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου προκειμένου, όπως είπε στη Βουλή, να τον ενημερώσει για την πρόθεσή του να διερευνήσει, σε επαφές με τους άλλους πολιτικούς αρχηγούς, τη δυνατότητα σχηματισμού κυβέρνησης ευρύτερης αποδοχής.
Δεδομένης της κατηγορηματικής απόρριψης της πρότασης από τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Αντώνη Σαμαρά (δείτε εδώ), και της αρνητικής στάσης του ΚΚΕ και του ΣΥΡΙΖΑ, το ενδιαφέρον στρέφεται στη στάση που θα τηρήσουν ο Γιώργος Καρατζαφέρης, η Ντόρα Μπακογιάννη και ο Φώτης Κουβέλης
Η κυβέρνηση έλαβε τις πρώτες πρωινές ώρες ψήφο εμπιστοσύνης ( δείτε εδώ) με 153 ψήφους υπέρΤις 152 του κυβερνώντος κόμματος και εκείνη της Λούκας Κατσέλη, η οποία μετά την απόφασή της να ψηφίσει «ναι» στη Βουλή, επανεντάχθηκε στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ (εδώ).

Νωρίτερα, ο Γιώργος Παπανδρέου είχε χαρακτηρίσει την ψήφο εμπιστοσύνης ως εντολή για τη διαμόρφωση ευρύτερης πολιτικής συμφωνίας και την συγκρότηση μιας κυβέρνησης συνεργασίας που θα διασφαλίσει την ομαλή πορεία της χώρας, μέχρι τις εκλογές.
Ο κ. Παπανδρέου δεν έθεσε σαφές χρονοδιάγραμμα για τις εκλογές, είπε όμως ότι η κυβέρνηση αυτή έργο θα έχει να διασφαλιστεί η επόμενη δόση, να κυρωθεί η συμφωνία της 26ης-27ης Οκτωβρίου και να δημιουργηθεί το πλαίσιο για τη συμμετοχή των ιδιωτών στο πρόγραμμα ανταλλαγής ομολόγων (PSI).
To χρόνο για τις κάλπες αποσαφήνισε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος, λέγοντας ότι η κυβέρνηση που θα προκύψει τις επόμενες ημέρες θα έχει ζωή ως τα τέλη Φεβρουαρίου. Ο ίδιος πρόσθεσε ότι «η χώρα πρέπει τη Δευτέρα να μπορεί να εκπροσωπηθεί έγκυρα και αξιόπιστα στο Eurogroup».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...