Σάββατο 5 Νοεμβρίου 2011

Όσα πρέπει να γνωρίζετε για τη φοροκάρτα



Η χορήγηση της φοροκάρτας έχει ξεκινήσει και οι φορολογούμενοι προαιρετικά μπορούν να την προμηθευτούν από τις τράπεζες, ώστε να καταγράφουν σ' αυτήν τις αποδείξεις από τις αγορές τους.

Η φοροκάρτα έχει όψη πιστωτικής, αλλά δεν περιλαμβάνει προσωπικά στοιχεία και κανείς άλλος δεν έχει πρόσβαση στα στοιχεία του κατόχου εκτός από τον ίδιο που μπορεί να βλέπει την προσωπική του μερίδα μέσω του Διαδικτύου. Η ενεργοποίησή της γίνεται με την αποστολή SMS στον αριθμό 54053, στο οποίο θα γράφετε το ΑΦΜ σας και το 10ψήφιο κωδικό της κάρτας. Διαφορετικά στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://link.minfin.gr/karta. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ενημερώνονται στο τηλέφωνο 211-0007111 του Υπουργείου Οικονομικών

Σε κάθε συναλλαγή των καταναλωτών, είτε είναι με μετρητά είτε με πιστωτική κάρτα, οι καταστηματάρχες θα περνούν από τα μηχανήματα POS (Point of Sales, που χρησιμοποιούνται για τις πιστωτικές) τη φοροκάρτα, η οποία θα καταγράφει τη συναλλαγή. Τα ποσά αυτά θα περνάνε στο «λογαριασµό αφορολογήτου» του κατόχου της κάρτας.

Υπενθυμίζεται, ότι για τα φετινά εισοδήματα, που θα δηλωθούν του χρόνου στην εφορία, το αφορολόγητο όριο είναι 5.000 ευρώ και οι φορολογούμενοι για να ωφεληθούν από το σύνολο του θα πρέπει να συλλέξουν αποδείξεις για το 25% του εισοδήματος τους και μέχρι 15.000 ευρώ. 

real

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...