Σάββατο 5 Νοεμβρίου 2011

Μόνη λύση οι εκλογές λέει ο Σαμαράς

Μόνη λύση οι εκλογές λέει ο Σαμαράς
«Οι μάσκες έπεσαν, ο κ. Παπανδρέου απέρριψε το σύνολο της πρότασής μας, η ευθύνη που  επωμίζεται είναι τεράστια» δήλωσε ο κ. Σαμαράς
Ο κ. Σαμαράς θεωρεί ότι δεν έχει νόημα η σύγκληση του συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών εφόσον εκ των προτέρων έχει ξεκαθαρίσει ότι δεν θα συμμετάσχειστις διαδικασίες για κυβέρνηση συνεργασίας.
Η θέση της ΝΔ ακόμα και στην περίπτωση ανάληψη τηςηγεσίας του ΠΑΣΟΚ από τον κ.Βενιζέλοδεν θα αλλάξει από την στιγμή που ο  κ. Παπανδρέου δεν παραιτήθηκε και  αρνήθηκε την σύσταση μεταβατικής  κυβέρνησης. Επομένως,  η ΝΔ θα ψηφίσει την δανειακή σύμβαση  μόνο αν έλθει ξεχωριστά από το συνοδευτικό μνημόνιο.

Οι εξελίξεις των τελευταίων ωρών οδήγησαν τη ΝΔ να γλιτώσει την εικόνα της από τα χειρότερα, αποποιούμενη  κάθε ευθύνη για το μέλλον της χώρας.
Καθώς στην περίπτωση που ο κ. Παπανδρέου δήλωνε ρητά ότι παραιτείται, ο κ. Σαμαράς θα έμπαινε σε ένα παιχνίδι διαπραγματεύσεων για την συγκρότηση κυβέρνησης εθνικής  σωτηρίας. Αυτή του η συμμετοχή θα τον καθιστούσε συνυπεύθυνο σε όλες τις δύσκολες αποφάσεις που θα λαμβάνονταν. Κατ’επέκταση στις επόμενες εκλογές θα αντιμετώπιζε το πολιτικό κόστος των αποφάσεων αυτών στον αγανακτισμένο λαό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...