Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2011

Αύξηση-ρεκόρ στις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα


Το χειρότερο σενάριο του ΟΗΕ για τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα επιβεβαιώνεται με τη διαπίστωση του αμερικανικού υπουργείου Ενέργειας ότι παρουσίασαν αύξηση-ρεκόρ στο διάστημα από το 2009 έως το 2010.

"Όσον αφορά τις εκπομπές, η οικονομική κρίση φαίνεται να έχει τελειώσει", σχολίασε ο Τομ Μπόντεν, διευθυντής του αρμόδιου τμήματος στο υπουργείο Ενέργειας, ο οποίος χαρακτήρισε την αύξηση "τερατώδη" και "πρωτοφανή". 

Οι εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα είχαν σημειώσει μια μικρή μείωση λόγω της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης, όμως παίρνουν ξανά την ανιούσα. Η αύξηση, που καταγράφηκε, ανέρχεται στο 6% ή 512 εκατομμύρια τόνους, ενώ η επιμέρους αύξηση στις εκπομπές άνθρακα από την καύση λιθάνθρακα, που είναι η κυριότερη πηγή αερίων του θερμοκηπίου, ήταν ακόμα μεγαλύτερη, στο 8%. 

Ο Μπόντεν επεσήμανε ότι οι εκπομπές υπερβαίνουν πλέον το χειρότερο σενάριο της Διακυβερνητικής Επιτροπής του ΟΗΕ για την Κλιματική Αλλαγή, η οποία εκτιμά ότι στη διάρκεια του 21ου αιώνα η μέση θερμοκρασία του πλανήτη θα αυξηθεί κατά 1,1 έως 6,4 βαθμούς Κελσίου.


ethnos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...