Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2011

Αύριο Συλλαλητήριο του Π.Α.ΜΕ. στην Ομόνοια


Αύριο Συλλαλητήριο του Π.Α.ΜΕ. στην Ομόνοια
Ούτε ώρα χαμένη. Μόνο το εργατικό κίνημα, οι αγώνες μας, η συμμαχία μας, η αλληλεγγύη μας μπορούν να βγάλουν τους εργαζόμενους και τη χώρα μας από την κρίση.
Η νέα κυβέρνηση που συγκροτούν ΠΑΣΟΚ – ΝΔ δεν έχει καμία σχέση με το λαό και τα προβλήματά του. Είναι κυβέρνηση βαθιά εχθρική, με αποστολή να υπερασπιστεί τη σωτηρία των μονοπωλίων και να τσακίσει το λαϊκό κίνημα.
Κάτω η κυβέρνηση και τα κόμματα της πλουτοκρατίας. ΟΧΙ στην Ευρωπαϊκή Ενωση και στα αντιλαϊκά της μνημόνια. Διαγραφή όλου του χρέους, με το λαό στην εξουσία και τα μέσα παραγωγής (εργοστάσια, υπηρεσίες, ορυκτός πλούτος, δρόμοι, λιμάνια, γη) λαϊκή περιουσία. Δουλειά και ψωμί για το λαό και όχι μνημόνια.
Φορολογία των κερδών του μεγάλου κεφαλαίου με συντελεστή 45%. Να παρθούν πίσω όλα τα αντεργατικά μέτρα και τα χαράτσια. Να αποτρέψουμε στην πράξη τη διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος σε όσους δεν πληρώνουν. Συνεχίζουμε πιο μαχητικά την άρνηση πληρωμών.
Να πλημμυρίσει αύριο η Ομόνοια
Σε χώρους δουλειάς περιοδεύουν καθημερινά οι ταξικές δυνάμεις
Με σύνθημα «καμιά ανοχή στο μαύρο μέτωπο αστικής τάξης – μονοπωλίων και ΕΕ» συνεχίζονται καθημερινά οι προετοιμασίες για τις αυριανές κινητοποιήσεις που οργανώνουν το ΠΑΜΕ, η ΠΑΣΕΒΕ, η ΠΑΣΥ, το ΜΑΣ και η ΟΓΕ. Στην Αθήνα το ραντεβού είναι στις 6 μ.μ. στην Ομόνοια.
Ολοι αύριο δίνουμε βροντερή και δυναμική απάντηση απέναντι στο μαύρο μέτωπο κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ – ΝΔ, που μαζί με την πλουτοκρατία στοχεύει να συντρίψει κάθε λαϊκό, κάθε εργατικό δικαίωμα. Ηδη σε κάθε χώρο δουλειάς, κάθε εργοστάσιο, εργάτη τον εργάτη, οι ταξικές δυνάμεις απευθύνουν μαζικό κάλεσμα συμμετοχής στο αυριανό συλλαλητήριο.
Χτες, ο Δήμος Κουμπούρης, μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ, μαζί με τον Κώστα Λιαπάτη, πρόεδρο της Ομοσπονδίας Γάλακτος – Τροφίμων – Ποτών, πραγματοποίησαν περιοδεία στο εργοστάσιο «ΚΑΤΣΕΛΗΣ». Σύσσωμοι, οι εργαζόμενοι του εργοστασίου βρέθηκαν στο εστιατόριο της εταιρείας. Οι εργαζόμενοι της εταιρείας έχουν επέλθει κυριολεκτικά σε άθλια κατάσταση.
Εδώ και τέσσερις μέρες δεν υπάρχει παραγωγή. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έδειξαν οι εργαζόμενοι στο ζήτημα των χαρατσιών στα ακίνητα, που ήδη έχουν αρχίσει να έρχονται στα λαϊκά νοικοκυριά μέσα από τους λογαριασμούς της ΔΕΗ.
Ο Δ. Κουμπούρης κάλεσε τους εργαζόμενους, οργανωμένα και μαζικά να μην πληρώσουν τα χαράτσια, να οργανωθούν στις γειτονιές και στο χώρο δουλειάς, με το σωματείο τους.
Και τόνισε: «Παντού, καθημερινά, να είμαστε ενημερωμένοι και να κινητοποιούμαστε για κάθε αντιλαϊκό και αντεργατικό μέτρο. Οσο ο λαός παραιτείται, όσο σκύβει το κεφάλι, τόσο τους βολεύει περισσότερο».
Στα ξενοδοχεία «Χίλτον» και «Κάραβελ» – στον κλάδο όπου το μαύρο μέτωπο προχωρά σε μειώσεις μισθών, καταργεί τα ΒΑΕ κλπ. – ο Χρήστος Κατσώτης, μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ, με τον Νίκο Παπαγεωργίου, πρόεδρο του Συνδικάτου Επισιτισμού – Τουρισμού, κάλεσαν τους εργαζόμενους να δώσουν μαχητική απάντηση στην επέλαση της εργοδοσίας, με τη μαζική συμμετοχή τους στα αυριανά συλλαλητήρια. Ιδιαίτερο ήταν το ενδιαφέρον των εργαζομένων για τις τελευταίες πολιτικές εξελίξεις. Ο Χρ. Κατσώτης τόνισε πως οι εργαζόμενοι δεν πρέπει να δώσουν καμία ανοχή στα σχέδια της κυβέρνησης.
Και υπογράμμισε: «Εμείς λέμε η ΕΕ να διαλυθεί. Να αποδεσμευθούμε από αυτή αν πράγματι θέλουμε να έχουμε δικαιώματα. Και λέμε αποδέσμευση με άλλη εξουσία, γιατί αν μείνει η ίδια εξουσία, είτε με δραχμή είτε με ευρώ πάλι ενάντιά μας θα είναι. Να μην πέσουμε σε αυτήν την παγίδα».
Και οι μαθητές στο δρόμο
«Δεν κάνουμε βήμα πίσω στον πόλεμο που μας έχουν κηρύξει! Αγώνας για μόρφωση και ζωή με δικαιώματα! Βάζουμε τη δική μας σφραγίδα στις εξελίξεις»! Δηλώνει τοΣυντονιστικό Αγώνα Σχολείων Αθήνας (ΣΑΣΑ) καλώντας τους μαθητές, τα 15μελή και τα 5μελή τους συμβούλια να πάρουν αποφάσεις και να συμμετάσχουν στο αυριανό συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ, στην Ομόνοια.
«Συνεχίζουμε ακόμη πιο αποφασιστικά», δηλώνει το ΣΑΣΑ, «για να μπει τέρμα στο μπάχαλο με τα τεράστια κενά και τις ελλείψεις που συνεχίζει να υπάρχει στα σχολεία μας. Για να μπει τέρμα στην εκρηκτική κατάσταση που έχουν διαμορφώσει στα σπίτια μας, όπου μέρα με τη μέρα οι γονείς δυσκολεύονται όλο και περισσότερο να καλύψουν στοιχειώδεις ανάγκες».
Και καταλήγει: «Κανείς να μη δεχτεί να μπει ταφόπλακα στο μέλλον μας. Το μέλλον – κόλαση που μας ετοιμάζουν δεν μας χωράει».
Στο μεταξύ συνεχίζονται οι περιοδείες σε χώρους δουλειάς μέχρι και την τελευταία στιγμή:
  • Σήμερα Τετάρτη 9 Νοέμβρη: Στο «Praktiker» Ταύρου, στις 10 π.μ., ο Αλέκος Αρβανιτίδης. Στο εργοστάσιο τροφίμων «Κανάκης», στις 10.30 π.μ., ο Γιώργος Πέρρος. Στο εργοστάσιο της «Media Strom», στις 11 π.μ., ο Παναγιώτης Ηλιόπουλος. Στο εργοστάσιο μετάλλου «Καούσης», στις 11.30 π.μ., ο Θοδωρής Κούτρας. Σε εργοστάσιο ανακύκλωσης στον Ασπρόπυργο, στη 1.30 μ.μ., οΒασίλης Πετρόπουλος. Στο εργοστάσιο υποδημάτων «Elite», στις 12 το μεσημέρι,ο Ηλίας Σταμέλος.
  • Αύριο Πέμπτη 10 Νοέμβρη: Στο εργοστάσιο τροφίμων «TASTY», στις 10 π.μ., οΓιώργος Πέρρος. Στο εργοστάσιο καλλυντικών «Hellenica» στο Κορωπί, στις 11 π.μ., ο Γιώργος Σκιαδιώτης.
rizospastis (vs tsantiri)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...