Σάββατο 5 Μαΐου 2012

Η τρόικα ζητά αύξηση στα τιμολόγια της ΔΕΗ!


Η τρόικα ζητά αύξηση στα τιμολόγια της ΔΕΗ!
Η τρόικα αξιώνει τη νέα αύξηση των τιμολογίων ηλεκτρικού ρεύματος κατά 5% από την 1η Ιουλίου, προκειμένου να εγκρίνει δάνειο 350 εκατομμυρίων ευρώ από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων για την ενίσχυση της ρευστότητας της εγχώριας αγοράς ηλεκτρισμού!
Σύμφωνα με την τρόικα, από την τελευταία αύξηση 13%, μόνο το 1% πήγε στη ΔΕΗ, ενώ το υπόλοιπο κάλυψε τόκους και Υπηρεσίες Κοινής Ωφελείας.

Υπενθυμίζεται πάντως ότι τις προηγούμενες ημέρες, η διοίκηση της ΔΕΗ είχε προχωρήσει σε διαψεύσεις φημών περί αύξησης στα τιμολόγια υψηλής τάσης.
Σε ανακοίνωση της, είχε πει δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα οι αναφορές σύμφωνα με τις οποίες τα τιμολόγια υψηλής τάσης (που ισχύουν για τις μεγάλες βιομηχανικές εγκαταστάσεις) φθάνουν έως 80 ευρώ ανά μεγαβατώρα.
Ενδεικτικά αναφέρει ότι για τη μεταλλουργική βιομηχανία, σταθερής ζήτησης, η τιμή κυμαίνεται στα 66 ευρώ/ MWh «και είναι μόλις το 59% των 112 ευρώ/ MWh, που αντιστοιχεί στο εκτιμώμενο συνολικό μέσο έσοδο της ΔΕΗ για το 2012 από όλους τους πελάτες, κάθε κατηγορίας και τάσης τροφοδότησης».
Σημειώνει ακόμη ότι τα τιμολόγια υψηλής τάσης παραμένουν «παγωμένα» από τον Ιούλιο του 2008, ενώ το κόστος παραγωγής και διάθεσης ηλεκτρικής ενέργειας έχει αυξηθεί λόγω της ανόδου του κόστους καυσίμων, εισαγωγών, δανεισμού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...