Σάββατο 5 Μαΐου 2012

Ηλεία: Χωρίς ρεύμα δύο οικογένειες με 14 μέλη!


Ηλεία: Χωρίς ρεύμα δύο οικογένειες με 14 μέλη!
Σε ιδιαίτερα δυσμενείς συνθήκες προσπαθεί να επιβιώσει η οικογένεια του Νεκτάριου Κοκκόνη από τον Καρδαμά Αμαλιάδας που αριθμεί συνολικά 14 μέλη. Ο Ν. Κοκκόνης μαζί με τους δύο γιους του, τις νύφες του και τα εγγόνια του – ηλικίας από 14 μηνών έως και 9 ετών – ζουν σε δύο καλύβες, χωρίς ρεύμα και λοιπές υποδομές, στην είσοδο του χωριού.
Ο Ν. Κοκκόνης έχει ήδη υποβληθεί σε τέσσερις χειρουργικές επεμβάσεις, ενώ είναι στην αναμονή για ακόμα, αφού τα προβλήματα υγείας του δυστυχώς συνεχίζονται.

Οι πολύτεκνες οικογένειες που έχουν δημιουργήσει, τα παιδιά του, δίνουν ζωή στην περιοχή αλλά τα ζητήματα που καθημερινά γεννούνται είναι τεράστια, αφού προσπαθούν να επιβιώσουν μέσα σε δύο πρόχειρα καταλύματα, φτιαγμένα από ξύλο, ενώ θα μπορούσαν να έχουν τουλάχιστον δύο λυόμενα, προκειμένου να μπορούν τουλάχιστον τα μικρά παιδιά να κοιμούνται σε ένα καλύτερο και σαφώς ποιο ανθρώπινο περιβάλλον.
Όπως επισήμανε ο Ν. Κοκκόνης έχουν ζητηθεί λυόμενα, ωστόσο ποτέ δεν τους δόθηκαν, αντίθετα παραχωρήθηκαν σε άλλους, ως αποθήκες χωραφιών. Αναφορικά με το θέμα της ηλεκτροδότησης, ο Ν. Κοκκόνης υποστήριξε «χαλάνε τα τρόφιμα, τα γάλατα των παιδιών τα πάντα. Μας είπαν από τη ΔΕΗ για να μας δώσουν γραμμή θα πρέπει να κατασκευάσουμε έναν τοιχίο κάτι που κάναμε.
Δυστυχώς μέχρι και σήμερα ρεύμα δεν έχουμε. Έτσι αναγκάζουμε τα παιδιά να πιούν το γάλα τους όλο αφού δεν έχουμε που να το βάλουμε ή να φάνε όλο το φαγητό για να μην το πετάξουμε. Επίσης δεν είναι λίγες οι φορές που τα παιδιά παθαίνουν τροφική δηλητηρίαση. Ζητάμε απλά να μας δώσουν μια γραμμή για ηλεκτρικό ρεύμα».
Επίσης βασικό θέμα για τις δυο οικογένειες έχει να κάνει με την καθημερινότητα και την εξασφάλιση των αναγκών. «Ευτυχώς που υπάρχουν άνθρωποι ακόμα. Το χωριό μας βοηθά με όποιο τρόπο μπορεί. Μας διευκολύνει στο να αγοράσουμε πράγματα ή να βάλουμε καύσιμα στο αυτοκίνητο για τις δουλειές μας. Τους ευχαριστώ όλους από τα βάθη της καρδιά μου» δήλωσε ο Ν. Κοκκόνης υπογραμμίζοντας «εμείς ζητάμε απλά πράγματα. Ένα σπίτι, – λυόμενο – για να ζήσουν τα παιδιά και το ρεύμα. Τόσο απλά«.
Χθες την οικογένεια του Ν. Κοκκόνη επισκέφτηκε κλιμάκιο της Ανθρώπινης Αλληλεγγύης με επικεφαλής τον πρόεδρο Γιώργο Λαγκαδινό προκειμένου να δώσουν τρόφιμα και ρούχα. Όπως είπε ο Γ. Λαγκαδινός «από την πρώτη στιγμή η Αλληλεγγύη βρέθηκε δίπλα στις πολυμελείς αυτές οικογένειες και προσπάθησε να καλύψει κάποιες από τις βασικές τους ανάγκες.
Σήμερα είμαστε εδώ με τρόφιμα και ρούχα. Αυτό θα επαναληφτεί«. Ωστόσο, συνέχισε, «θα πρέπει να επιλυθούν βασικά προβλήματα για τις δυο οικογένειες. Ζητώ από τους αρμοδίους να κοιτάξουν καλύτερα τα αιτήματα και να δώσουν λύσεις, όπου μπορούν. Αυτές οι δυο οικογένειες χρειάζονται την βοήθεια μας και πρέπει να κάνουμε ότι είναι δυνατό για να τους στηρίξουμε. Η Ανθρώπινη Αλληλεγγύη θα είναι πάντα δίπλα τους και θα προσπαθεί να τους βοηθήσει».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...