Τετάρτη, 1 Φεβρουαρίου 2012

Άνεργος, πατέρας τεσσάρων παιδιών προσπάθησε να αυτοπυρποληθεί


Άνεργος, πατέρας τεσσάρων παιδιών προσπάθησε να αυτοπυρποληθεί

Να καεί ζωντανός ο ίδιος και η οικογένειά του προσπάθησε ένας Κούρδος, ο οποίος ζει τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα, «κολλημένος» στα γραφειοκρατικά γρανάζια, που ούτε πολιτικό άσυλο του χορηγούν, ούτε του επιτρέπουν να εργαστεί νόμιμα!
Όπως γράφει το cretalive.gr, ο Μουσταφά Γκιλμάζ οδηγήθηκε στην … τρέλα βλέποντας ότι αδυνατεί να συντηρήσει τα τέσσερα παιδιά του. Κλείστηκε στο σπίτι στο οποίο διαμένει με την οικογένειά του και έβαλε φωτιά, για να αυτοπυρποληθεί, παίρνοντας μαζί και τη σύζυγο και τα παιδιά του, το μεγαλύτερο από τα οποία είναι στην ηλικία των 18 ετών.

Για καλή τύχη όλων η απόπειρα του πατέρα της οικογένειας δεν είχε αποτέλεσμα, αλλά ο ίδιος οδηγήθηκε, σήμερα, ενώπιον του Εισαγγελέα που τον άφησε ελεύθερο.
Η τραγική αυτή υπόθεση συγκλονίζει, καθώς καταδεικνύει με τον πιο δραματικό τρόπο, την πραγματική απόγνωση ενός ανθρώπου που ήρθε στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στην Κρήτη με ελπίδες για μία καλύτερη ζωή για τον ίδιο και την οικογένειά του, κι αντ’αυτού κατέληξε να προσπαθεί να απεμπλακεί από τις δαιδαλώδεις διαδικασίες και τα γρανάζια της γραφειοκρατίας, χωρίς δυστυχώς αποτέλεσμα.
Όπως λέει ο Μουσταφά Γκιλμάζ, ζει στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια, δεν μπορεί όμως να κάνει αυτό για το οποίο ήρθε στη χώρα … να εργαστεί! Κι αυτό γιατί αν και επανειλημμένως έχει αιτηθεί πολιτικού ασύλου, όχι μόνο δεν του χορηγείται άσυλο, αλλά ούτε προσωρινή άδεια παραμονής, ώστε να μπορεί να εργαστεί νόμιμα.


tsantiri

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...