Τετάρτη, 1 Φεβρουαρίου 2012

Γονείς συγκεντρώνουν ρούχα και παιχνίδια για παιδιά που τα έχουν ανάγκη


Γονείς συγκεντρώνουν ρούχα και παιχνίδια για παιδιά που τα έχουν ανάγκη

Μία παρέα γονέων, η ομάδα «Give the Kids» αποφάσισε να συγκεντρώνει ρούχα, παπούτσια και παιχνίδια για παιδιά έως πέντε ετών που τα έχουν ανάγκη.
Με το σύνθημα «Δεν τους κάνουν; Μας κάνουν», οι γονείς έχουν ως στόχο να τα διαθέσουν σε οικογένειες που έχουν ανάγκη.
Υπεύθυνη για το εγχείρημα είναι η διαφημίστρια Χριστίνα Κοπανά. «Δεν είμαστε οργάνωση, σωματείο ή Μη Κυβερνητική Οργάνωση. Είμαστε απλά γονείς»,
εξηγεί στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.
Μητέρα και η ίδια ενός αγοριού 26 μηνών συνειδητοποίησε πόσα παιδικά αντικείμενα αποθηκεύονται στις ντουλάπες χωρίς να χρησιμοποιούνται. «Δεν υπάρχει τίποτα αυτονόητο πια για κανέναν. Εμείς έχουμε μία δουλειά και τα καταφέρνουμε. Υπάρχουν άνθρωποι σε δυσκολία, που δεν μπορούν να αγοράσουν ούτε τα βασικά», λέει.
Και έτσι στις αρχές του περασμένου Δεκέμβρη αποφάσισε να δημιουργήσει την ομάδα «Give the Kids» και να φτιάξει με τη βοήθεια των συναδέλφων της την ιστοσελίδα givethekids.gr.
«Η ιστοσελίδα αυτή είναι το επίκεντρο της ομάδας. Εκεί ανακοινώνονται οι δράσεις μας και εκεί καταγράφονται κάθε φορά τα ρούχα που συγκεντρώθηκαν και τα άτομα που τα προσέφεραν, γιατί η προσφορά δεν θέλουμε να είναι ανώνυμη», επισημαίνει.
Ζητούμενο της ομάδας «Give the Kids» είναι να συγκεντρώνει ρούχα, παπούτσια και παιχνίδια που κάποια παιδιά τα χάρηκαν και τώρα τα παραχωρούν σε άλλα παιδιά που τα έχουν ανάγκη. «Δεν χρειάζεται να έχεις παιδιά για να αισθανθείς ότι το να χαρίζεις είναι πολύ σημαντικό, πιο σημαντικό από το δώρο. Τα παλιά αγαπημένα αντικείμενα έχουν περισσότερη αξία. Και θέλουμε να τα χαρίσουμε όχι από ελεημοσύνη ή για φιλανθρωπική επιβράβευση, αλλά από γενναιοδωρία, για να ντυθούν τα παιδιά με χαρά», υπογραμμίζει η κ. Κοπανά.
Τα αντικείμενα που συγκεντρώνονται πρέπει να είναι σε καλή κατάσταση, καθαρά και τα ρούχα σιδερωμένα. «Πρέπει να καταλάβει ο κόσμος ότι πρόκειται για χάρισμα ρούχων και όχι ξεκαθάρισμα της ντουλάπας», λέει η εμπνεύστρια του εγχειρήματος.
Τα είδη ρουχισμού και τα παιχνίδια προωθούνται στη συνέχεια σε Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις, αλλά και οικογένειες. Μέχρι σήμερα και στον μόλις 1,5 μήνα «ζωής» της ομάδας έχουν διατεθεί ρούχα και παπούτσια στην Ένωση Μεταναστών Ελλάδας, το Ίδρυμα Βρεφών «Μητέρα», τις φυλακές γυναικών Ελαιώνα Θήβας και το Κέντρο Επανένταξης Αποφυλακισμένων «Επάνοδος».
Στόχος της κ. Κοπανά είναι η ομάδα «Give the Kids» να λειτουργήσει ως δίκτυο, που θα εξαπλωθεί σε όλη την Ελλάδα. «Ήδη ήρθαν σε επαφή μαζί μου τέσσερις κοπέλες από τη Θεσσαλονίκη, οι οποίες συγκέντρωσαν ρούχα και τα έστειλαν στα παιδιά του Δροσερού Ξάνθης», υπογραμμίζει.
Επόμενος σκοπός της ομάδας είναι να δημιουργήσει μία τηλεφωνική γραμμή, όπου να μπορούν να τηλεφωνήσουν και να ζητήσουν πράγματα όσοι έχουν ανάγκη.
Η ομάδα «Give the Kids» διοργανώνει την επόμενη συνάντησή της την Κυριακή 5 Φεβρουαρίου στον Αθλητικό Ναυτικό Όμιλο Γλυφάδας (Γ’ μαρίνα Γλυφάδας), στο πλαίσιο του ιστιοπλοϊκού αγώνα για παιδιά «Αρχιμηνιά- Αρχιχρονιά 2012». Καλεί ειδικά για τη συγκεκριμένη εκδήλωση, όποιον ενδιαφέρεται να φέρει ρούχα, παπούτσια και παιχνίδια για παιδιά μέχρι και 12 ετών.

iefimerida

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...