Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2012

Είμαστε άξιοι της τύχης μας: Μπήκαν και στην Δημοτική Πινακοθήκη!


Είμαστε άξιοι της τύχης μας: Μπήκαν και στην Δημοτική Πινακοθήκη!

Σαν βόμβα έπεσε η καταγγελία του πρώην δημάρχου Ν. Κακλαμάνη ότι εκτός από την Εθνική Πινακοθήκη και το Μουσείο της Ολυμπίας, άγνωστοι εισέβαλλαν και στην Πινακοθήκη του Δήμου Αθηναίων, αλλά οι αρμόδιοι το… αποσιώπησαν!!!

Άγνωστοι με αρκετά ερασιτεχνικό τρόπο προσπάθησαν να μπουν στον χώρο, που βρίσκονται τα προς συντήρηση έργα στην οδό Πειραιώς και ο δήμος δεν δημοσιοποίησε το γεγονός, γιατί ακόμα δεν ξέρουν αν έχει κλαπεί κάτι (!), αφού δεν έχει γίνει απογραφή των έργων τέχνης.
Το περιστατικό σημειώθηκε στις 6 Φεβρουαρίου, όταν, σύμφωνα με την Καθημερινή, άγνωστοι κατάφεραν να λυγίσουν τις χαλύβδινες μπάρες μπροστά από τα παράθυρα του κτιρίου και στην συνέχεια έσπασαν το τζάμι.
Ο συναγερμός χτύπησε δύο φορές, αλλά ο φύλακας δεν είδε κάτι. Στην συνέχεια οι δράστες εισήλθαν σε μια από τις αποθήκες του εργαστηρίου, η οποία ήταν κλειδωμένη και τότε ο συναγερμός ξαναχτύπησε και ο φύλακας κάλεσε την ΕΛ.ΑΣ.
Για… καλή μας τύχη οι δράστες μάλλον ήταν ερασιτέχνες, αφού έφυγαν και όταν έφτασαν οι άνδρες των αρχών απλά επιβεβαίωσαν την διάρρηξη…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...