Πέμπτη, 23 Φεβρουαρίου 2012

Μίκης Θεοδωράκης: «Έριξαν πάνω μας χημικά για να μας σκοτώσουν»

Μίκης Θεοδωράκης: «Έριξαν πάνω μας χημικά για να μας σκοτώσουν»


«Καλέσαμε, ο Μανώλης Γλέζος κι εγώ, τον Λαό να πλημμυρίσει την Αθήνα και το έκανε. Πόσοι ήταν; Εκατοντάδες χιλιάδες. Τρομοκρατημένη η Εξουσία έριξε τα δηλητηριώδη αέρια, τα πρώτα-πρώτα κατ’ ευθείαν επάνω μας για να μας σκοτώσουν». Στην παραπάνω καταγγελία πέρασε ο μουσικοσυνθέτης μιλώντας σε συνέντευξή του για τα επεισόδια έξω από τη Βουλή και την επίθεση με χημικά που δέχτηκαν τόσο ο ίδιος, όσο και ο Μανώλης Γλέζος.

Ο Μίκης Θεοδωράκης ανέφερε επίσης: «Ο Γλέζος λιποθύμησε και έπεσε. Εγώ τα πρώτα λεπτά είδα το Χάρο με τα μάτια μου, γιατί δεν μπορούσα να αναπνεύσω. Όμως αργότερα συνήλθα και επέστρεψα στο πόστο μου. Μπροστά στα ΜΑΤ που φύλαγαν τη Βουλή. Τότε τους είπα με τη ντουντούκα:
«Μη φοβάστε. Δεν πρόκειται να κάνουμε «ντου». Αυτό θα το κάνουμε αργότερα. Όταν θα είμαστε έτοιμοι». Και τότε άρχισαν να ρίχνουν δεκάδες «μπόμπες» κάθε είδους. Από τους καπνούς και τα αέρια σκοτείνιασε ο τόπος. Σώθηκα γιατί είχα μάσκα, ενώ ο Γλέζος βρισκόταν στο Ιατρείο. Έτσι η Ε.ΛΑ.Δ.Α. πάει καλά και να είστε βέβαιοι ότι θα εκπληρώσει τον σκοπό για τον οποί έγινε».
Μ’ αυτό τον τρόπο ο Μίκης Θεοδωράκης περιέγραψε σε συνέντευξή του  στην Athens News τι ακριβώς συνέβη έξω από τη Βουλή όταν εκείνος και ο Μανώλης Γλέζος έπεσαν θύματα των χημικών ουσιών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...