Παρασκευή 6 Ιανουαρίου 2012

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΔΕΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΑΙΡΟΥ


Σημαντική επιδείνωση του καιρού αναμένεται το διήμερο 06-07 Ιανουαρίου, λόγω της διέλευσης βαθέων βαρομετρικού χαμηλού από τη χώρα μας. Πιο αναλυτικά:

• Την Παρασκευή 06/01 ισχυρές βροχές αναμένονται στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, με μεγάλα ύψη βροχής στη Δυτική Στερεά και στην Πελοπόννησο. Μέχρι το τέλος της ημέρας τα εντονότερα φαινόμενα θα επηρεάσουν την Ανατ. Μακεδονία, τη Θράκη, καθώς και τα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της Ηπείρου και της Στερεάς, καθώς και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο στη Δυτική και Κεντρική Μακεδονία. Πολύ θυελλώδεις άνεμοι νοτίων διευθύνσεων θα πνέουν στο Αιγαίο, φτάνοντας τοπικά στα 10 μποφόρ, οπότε θα υπάρξει διακοπή των ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών. Στο Ιόνιο οι θυελλώδεις νοτιοδυτικοί άνεμοι θα στραφούν μέσα στην ημέρα σε θυελλώδεις βορειοδυτικούς. Επειδή οι άνεμοι θα είναι πολύ ενισχυμένοι και στην ξηρά, απαιτείται αυξημένη προσοχή.

• Το Σάββατο 07/01 καθώς το βαρομετρικό χαμηλό θα κινηθεί προς τα νοτιοανατολικά, οι βροχές θα περιοριστούν στην ανατολική Στερεά και στα νησιά του Αιγαίου και στην Κρήτη. Οι άνεμοι θα στραφούν σε βόρειους-βορειοδυτικούς στο Αιγαίο, φτάνοντας τοπικά στα 8 μποφόρ. Σχεδόν θυελλώδεις βορειοδυτικοί άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο. Η θερμοκρασία θα σημειώσει σημαντική πτώση σε ολόκληρη τη χώρα.

Λεπτομερέστερες προγνώσεις δίνονται στις προγνώσεις πόλεων και θαλασσών, στους ιστιοπλοϊκούς χάρτες και στους χάρτες κυματισμού, καθώς και στο διαδραστικό χάρτη Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων.

meteo

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...