Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2012

Αποκλείστηκε η Πάρνηθα από τα χιόνια – Μόνο με αλυσίδες η κυκλοφορία


Αποκλείστηκε η Πάρνηθα από τα χιόνια – Μόνο με αλυσίδες η κυκλοφορία

Απαραίτητες κρίνονται οι αλυσίδες σε πολλά μέρη της Ελλάδας εξαιτίας της έντονης χιονόπτωσης.
Όσοι σκοπεύουν να κινηθούν προς την Πάρνηθα θα χρειαστούν οπωσδήποτε αλυσίδες, αφού από το τελεφερίκ και πάνω το έχει στρώσει. Χιονόνερο και βροχή ήδη πέφτουν στα βόρεια προάστεια, ενώ όπως σας είχαμε πει από χθες, οι μετεωρολόγοι προειδοποιούν για έντονη χιονόπτωση σε Βαρνάβα, Καπανδρίτι και Διόνυσο.

Το κρύο είναι τσουχτερό και το θερμόμετρο στην Αττική θα δείχνει από 1 έως 8 βαθμούς Κελσίου. Τα γάντια, οι μπότες και η ομπρέλα κρίνονται απαραίτητα αξεσουάρ για σήμερα.
Αλυσίδες θα χρειαστούν επίσης, όσοι κινούνται σε Καστοριά, Γρεβενά, Κοζάνη.
Νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες αναμένονται στη Θεσσαλονίκη με ανέμους βόρειους βορειοδυτικούς 4-5 μποφόρ, ενώ οι θερμοκρασίες θα κυμανθούν μεταξύ -2 και 7 βαθμών Κελσίου.
Χαμηλές θερμοκρασίες θα επικρατήσουν και στην δυτική Ελλάδα, ενώ οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 3-5 και στο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ.
Στην Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια και ανατολική Πελοπόννησο αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές ή χιονόνερο στα πεδινά και παροδικές χιονοπτώσεις στα ορεινά, καθώς και στα ημιορεινά της ανατολικής Θεσσαλίας, της Εύβοιας και της ανατολικής Στερεάς.
Τέλος, στις Κυκλάδες και την Κρήτη επικρατούν νεφώσεις με τοπικές βροχές, κυρίως στην Κρήτη και άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 5-7 και από το απόγευμα πιθανώς τοπικά 8 μποφόρ, ενώ στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου θα σημειωθούν νεφώσεις τοπικά αυξημένες με χιονόνερο και ασθενείς χιονοπτώσεις στα ορεινά. Παρόμοια θα είναι η κατάσταση στα Δωδεκάνησα.
Προβλήματα στην Κρήτη από την κακοκαιρία
Μέχρι στιγμής πάντως, μόνο μικροπροβλήματα έχουν σημειωθεί από την κακοκαιρία. Συγκεκριμένα, στην Κρήτη, όπου καταγράφηκαν κατολισθήσεις στον δρόμο Ηρακλείου – Αγίου Νικολάου, στο ύψος των Αγριανών, και στον δρόμο για τη Γέργερη. Όμως σιγά – σιγά αποκαθίσταται το πρόβλημα.

star

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...