Σάββατο, 10 Δεκεμβρίου 2011

Φαντάροι σε στρατόπεδα χωρίς θέρμανση και ζεστό νερό!


Φαντάροι σε στρατόπεδα χωρίς θέρμανση και ζεστό νερό!

Πληρώνουν από την τσέπη τους ξενοδοχείο για να κάνουν σε ανθρώπινες συνθήκες την ατομική τους καθαριότητα.
Η αντιλαϊκή πολιτική της συγκυβέρνησης του μαύρου μετώπου ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και ΛΑ.Ο.Σ. που βάζει στο στόχαστρο κάθε δικαίωμα και κατάκτηση της εργατικής τάξης, δε θα μπορούσε να μένει έξω απ’ την πύλη των στρατοπέδων.

Τα σημαντικά οικονομικά προβλήματα και τα βάρη που σηκώνουν οι λαϊκές οικογένειες για τα στρατευμένα παιδιά τους, οξύνονται ακόμα περισσότερο, καθώς οι «περικοπές» στις Ενοπλες Δυνάμεις, δηλαδή το χαράτσωμα παροχών και δικαιωμάτων, όπως και σε άλλους τομείς (Παιδεία και Υγεία), φορτώνει νέα βάρη στην πλάτη και την τσέπη του φαντάρου και της οικογένειάς του.
Η πολιτική αυτή στην πράξη επιδεινώνει την κατάσταση για τους φαντάρους και τις λαϊκές οικογένειες, που καλούνται να βάζουν συνέχεια το χέρι στην τσέπη. Το κόστος διαβίωσης ενός φαντάρου κυμαίνεται από 150 έως 225 ευρώ το μήνα, ανάλογα με το πόσες ημέρες έχει έξοδο. Την ίδια στιγμή, ο μισθός του είναι 8,62 ευρώ το μήνα!
Oι περικοπές της συγκυβέρνησης κάνουν ακόμη χειρότερη την κατάσταση. Σύμφωνα με πληροφορίες, στον ιματισμό έπονται περικοπές, ενώ ήδη έχουν επιβληθεί στο συσσίτιο και στη θέρμανση. Καταγγελίες αναφέρουν ότι με σήμα του ΓΕΣ, τα καλοριφέρ όλο το χειμώνα θα είναι ρυθμισμένα στους 18 βαθμούς.
Στο 585 ΤΠ, στα στρατόπεδα «Κωνσταντάτου» και «Καραγεωργίου» στο Αργος Ορεστικό, οι φαντάροι δεν έχουν θέρμανση, ζεστό νερό για μπάνιο και αναγκάζονται να πληρώνουν 40 ευρώ, ώστε να νοικιάζουν δωμάτιο σε ξενοδοχείο για να φροντίζουν την ατομική τους καθαριότητα. Επίσης, λόγω των περικοπών, η καθαριότητα στους χώρους του στρατοπέδου, στα μαγειρεία και στις τουαλέτες γίνεται χωρίς καθαριστικά, θέτοντας σε άμεσο κίνδυνο την υγεία των φαντάρων.
Την ίδια ώρα, η κυβέρνηση δαπανά ετήσια για τη συμμετοχή της χώρας στις ιμπεριαλιστικές αποστολές περισσότερα από 300 εκατομμύρια ευρώ. Πάνω από 2.100 φαντάροι και αξιωματικοί παίρνουν μέρος σε στρατούς κατοχής, ελέγχου και επεμβάσεων σε όλα τα μήκη και τα πλάτη του κόσμου.
Ο πατριωτισμός, που στο όνομά του οι βιομήχανοι και τα κόμματά τους καλούν το λαό και τα παιδιά του να κάνουν θυσίες, είναι κάλπικος. Κάτω από την προβιά του πατριωτισμού, αφ’ ενός θέλουν να είναι οι εργαζόμενοι με σκυμμένο το κεφάλι για να προχωράει ανενόχλητη η αντιλαϊκή πολιτική και αφ’ ετέρου θέλουν να πείσουν ότι είναι πατριωτικό να δίνουν στο ΝΑΤΟ 21 νησιά του Αιγαίου, για να εκμεταλλευθούν τα μονοπώλια το φυσικό και ορυκτό πλούτο του Αιγαίου.
Σήμερα, αναδεικνύεται μονόδρομος για την πλειοψηφία των φαντάρων η πάλη μαζί με την εργατική τάξη κόντρα στην αντιλαϊκή πολιτική για να διεκδικήσουν την ικανοποίηση των αναγκών τους. Οι φαντάροι έχουν τη δύναμη και πρέπει να διεκδικούν συλλογικά τη λύση σε κάθε πρόβλημα, να μην ανέχονται να βάζουν ούτε ένα ευρώ από την τσέπη τους.
Πολλά, άλλωστε, είναι τα παραδείγματα όπου η σθεναρή στάση των φαντάρων στην αναφορά έχει δώσει λύσεις, έχει αποσπάσει κατακτήσεις. Οι φαντάροι δεν πρέπει να δεχτούν αυτή την κατάσταση, αλλά να απαιτήσουν όλα όσα δικαιούνται. Να παλέψουν για αύξηση του μισθού του φαντάρου τουλάχιστον στα 300 ευρώ και για βελτίωση των όρων διαβίωσης συνολικά στο στράτευμα.

rizospastis

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...