Τετάρτη 27 Ιουνίου 2012

ΕΞΩΦΡΕΝΙΚΟ: Ζητούν από ασθενή 444 ευρώ για μια βραδιά …στο ράτζο!


ΕΞΩΦΡΕΝΙΚΟ: Ζητούν από ασθενή 444 ευρώ για μια βραδιά …στο ράτζο!
Το εξωφρενικό για τις παροχές του ποσό των 444 ευρώ, ζητά το νοσοκομείο του Πύργου, από 25χρονο κάτοικο της περιοχής για μια και μοναδική διανυκτέρευση… σε ένα φορείο στην μονάδα βραχείας νοσηλείας με έναν ορό.
Αυτό καταγγέλλει η μητέρα του Ευσταθία Λούπη που είδε να φτάνει στο σπίτι της το σχετικό έγγραφο που ζητά την εξόφληση του ποσού εντός 15 ημερών, ειδάλλως θα διαβιβαστεί στο Δημόσιο Ταμείο.
«Κόντεψε να μου έρθει εγκεφαλικό. Αν είναι δυνατόν!!! Μου ζητούν να πληρώσω 444 ευρώ για ένα βράδυ στο νοσοκομείο και με πληρωμένες ήδη τις εξετάσεις. Για έναν ορό σε ένα φορείο στη μονάδα βραχείας νοσηλείας». Με αυτά τα λόγια η κα Λούπη, εκφράζει μόνο ένα μέρος από την αγανάκτησή της.

Στη συνέχεια περιγράφει την περιπέτειά της, όπως αυτή εξελίχθηκε όταν ήρθε η «λυπητερή» … από το νοσοκομείο Πύργου. Εκεί όπου τη νύχτα της 18ης προς 19η Μαΐου παρέμεινε νοσηλευόμενος ο γιος της λόγω στομαχικού προβλήματος. Και όλα αυτά σε μια περίοδο όπου το νοσοκομείο υπολειτουργούσε και δεν ήταν σε θέση να παράσχει πλήρη ιατρική περίθαλψη.
Όπως εξιστόρησε στην καταγγελία της η κα Λούπη, ο 25χρονος γιος της Μιλτιάδης παρουσίασε συμπτώματα με πυρετό και κομμάρες και στην οικογένεια υπήρξαν φόβοι για πιθανή πνευμονία, ασθένεια που είχε αντιμετωπίσει πάλι πριν από λίγα χρόνια το παλικάρι. Μετά τις εξετάσεις που έγιναν ο γιος της τοποθετήθηκε από το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό σε ένα φορείο – όπως η ίδια ανέφερε – στη μονάδα βραχείας νοσηλείας με έναν ορό.
Αυτό που είχαν διαγνώσει οι γιατροί ήταν ένα στομαχικό πρόβλημα. Η ίδια έως εκείνη την ώρα, πλήρωσε όπως δήλωσε στο ταμείο του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών, όλες τις εξετάσεις, καθώς ο γιος της δεν είναι ασφαλισμένος λόγω ανεργίας αυτό το διάστημα,. Παράλληλα ρώτησε πόσο μπορεί να κοστίσει η νοσηλεία για ένα βράδυ στο νοσοκομείο.
Η απάντηση που έλαβε από τον υπάλληλο ήταν 80 με 85 ευρώ, ποσό φυσιολογικό. Έτσι και παρέμεινε στο νοσοκομείο για μια νύχτα και το επόμενο πρωινό ο γιος της πήρε εξιτήριο και έφυγαν.
Ένα μήνα μετά το τμήμα κίνησης ασθενών του νοσοκομείου έστειλε έγγραφο για την οφειλή των νοσηλίων. Ο λογαριασμός για τη νοσηλεία της μιας νύχτας, ήταν 444 ευρώ!!! Η ίδια θα αναζητήσει το δίκιο της πρώτον γιατί η ενημέρωση που είχε για το κόστος νοσηλείας αφορούσε σε ένα πολύ μικρότερο ποσό και δεύτερον γιατί οι παροχές που είχε ο γιος της όπως η ίδια δήλωσε, σε καμία περίπτωση δεν αντιστοιχούν σε 444 ευρώ, για μια βραδιά σε ένα φορείο με έναν ορό…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...