Τρίτη, 17 Απριλίου 2012

Σε κελι VIP θα «φιλοξενηθεί» ο Άκης – Στο ίδιο κελί είχε μείνει και ο Εφραίμ


ΤΩΡΑ – ΒΙΝΤΕΟ: Στην φυλακή οδηγείται ο Άκης

Ο Άκης Τσοχατζόπουλος μετά τη σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα οδηγείται αυτήν την ώρα στις φυλακές Κορυδαλλού. 

Πλάνα από τη μεταγωγή του Α.Τσοχατζόπουλου στον Κορυδαλλό

Η έξοδος του πρώην υπουργού από τα δικαστήρια μετά την απολογία του
Σύμφωνα με πληροφορίες, στην μαραθώνια απολογία του που διήρκεσε περίπου 8 ώρες ο πρώην υπουργός αρνήθηκε όλες τις κατηγορίες. Είχε παραδώσει νωρίτερα 15σελιδο υπόμνημα με το οποίο απαντούσε στο βαρύ κατηγορητήριο.
Ο Άκης Τσοχατζόπουλος χαρακτήρισε «συμπτωματικό» το γεγονός ότι άτομα του συγγενικού και φιλικού περιβάλλοντος του είχαν συστήσει offshore εταιρείες, οι οποίες εμπλέκονται στη διαδρομή του μαύρου χρήματος για την αγορά των υποβρυχίων και τις αγοραπωλησίες ακινήτων που ήρθαν στην κατοχή του πρώην υπουργού.
Όσον αφορά στα 3 εκατ. ευρώ που βρέθηκαν στο λογαριασμό της θείας της συζύγου του από την εταιρεία Torcaso ο Άκης Τσοχατζόπουλος υποστήριξε ότι ήταν λάθος της τράπεζας.
Για την αγορά των υποβρυχίων έριξε όλες τις ευθύνες στην τότε ηγεσία του ΚΥΣΕΑ, ενώ για τα TOR-M1 τόνισε ότι πρόκειται για ένα πολύ καλό οπλικό σύστημα με το οποίο ενισχύθηκε η άμυνα της χώρας. «Ό,τι έκανα το έκανα για το καλό της πατρίδας» φέρεται να είπε χαρακτηριστικά ο Άκης Τσοχατζόπουλος.
Δικαστικές πηγές τόνιζαν μετά την απολογία του πρώην υπουργού ότι ο Άκης Τσοχατζόπουλος δεν έδωσε πειστικές απαντήσεις στη Δικαιοσύνη. Ανακριτής και εισαγγελέας αποφάσισαν την προφυλάκιση του για τους εξής λόγους:

• Κρίθηκε ύποπτος φυγής
• Ύποπτος για τέλεση νέων αξιόποινων πράξεων
• Σοβαρότητα του αδικήματος


Οι συνήγοροι του άφησαν ανοιχτό το ενδεχόμενο να προσφύγουν κατά του εντάλματος προσωρινής κράτησης, καθώς υποστηρίζουν ότι ο Άκης Τσοχατζόπουλος δεν είναι ύποπτος φυγής και δεν μπορεί να τελέσει νέες αξιόποινες πράξεις διότι δεν είναι πλέον υπουργός και δεν μπορεί να υπογράψει νέες συμβάσεις.
Επίσης, η πλευρά Τσοχατζόπουλου εκτός ζητά εκτός από τα μέλη του ΚΥΣΕΑ να καταθέσουν και τα μέλη του ΣΔΟΕ που πραγματοποίησαν τον έλεγχο των περιουσιακών στοιχείων του αλλα και ο πρόεδρος της Αρχής για την Καταπολέμηση Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες, Παναγιώτης Νικολούδης.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...