Τρίτη 17 Απριλίου 2012

Αφγανιστάν: Δηλητηρίασαν 150 μαθήτριες


Αφγανιστάν: Δηλητηρίασαν 150 μαθήτριες
Μία νέα επίθεση σημειώθηκε σήμερα εναντίον κοριτσιών που φοιτούν σε σχολείο του Αφγανιστάν. Περίπου 150 μαθήτριες Γυμνασίου δηλητηριάστηκαν από ανθρώπους που είναι αντίθετοι με την εκπαίδευση των γυναικών.
Όπως ανάφεραν τοπικές Αρχές που ανακοίνωσαν την είδηση, οι άτυχες μαθήτριες ήπιαν μολυσμένο νερό σε ένα Γυμνάσιο στο βόρειο Αφγανιστάν.
Οι αίθουσες των σχολείων έχουν αρχίσει να γεμίζουν με κορίτσια και πάλι από το 2001, μετά την ανατροπή των Ταλιμπάν, οι οποίοι απαγόρευαν στα κορίτσια να φοιτούν.

Ωστόσο, δεν πρόκειται για την πρώτη επίθεση. Κατά διαστήματα έχουν σημειωθεί και άλλες εναντίον των κοριτσιών, των δασκάλων και των ίδιων των σχολείων, συνήθως στα νότια και τα ανατολικά της χώρας που θεωρούνται πιο συντηρητικές περιοχές και όπου οι Ταλιμπάν χαίρουν μεγαλύτερης υποστήριξης.
Ο εκπρόσωπος του γραφείου εκπαίδευσης της επαρχίας Ταχάρ, Τζαν Μοχάμαντ υποστήριξε πως πίσω από την επίθεση αυτή κρύβονται άτομα που διαφωνούν με την εκπαίδευση των κοριτσιών. Ωστόσο, ο ίδιος δεν αποκλείει το ενδεχόμενο να «είναι έργο ανεύθυνο ανθρώπων».
«Ήταν μία σκόπιμη ενέργεια»
Σχεδόν 150 κορίτσια, που παρουσίασαν πονοκέφαλο και στομαχικές διαταραχές, παραμένουν για νοσηλεία καθώς η κατάστασή τους κρίθηκε σοβαρή. Τα υπόλοιπα επέστρεψαν στα σπίτια τους αφού τους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες.
«Δεν πρόκειται για μια τυχαία ασθένεια. Ήταν μια σκόπιμη ενέργεια για να δηλητηριαστούν οι μαθήτριες», δήλωσε από την πλευρά του ο Χαφιζουλάχ Σάφι, ο επικεφαλής της υπηρεσίας δημόσιας υγείας της επαρχίας.
Κανείς από τους αξιωματούχους δεν κατονόμασε την οργάνωση ή τα άτομα που προέβησαν στην ενέργεια αυτή, καθώς φοβούνται τυχόν αντίποινα, όπως αναφέρει το newsbomb.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...