Τρίτη, 20 Μαρτίου 2012

Σε ποιους μειώνεται το εφάπαξ

Διαβάστε για τις νέες περικοπές στα εφάπαξ. Με διαδικασίες εξπρές από 10% έως 30%. Τελεσίγραφο Γενικής Γραμματείας Κοινωνικών Ασφαλίσεων σε 7 Ταμεία. Διαψεύδει ο υπουργός Εργασίας Γ. Κουτρουμάνης..
 Νέες περικοπές φέρνει το νέο Μνημόνιο, χτυπώντας αλύπητα τους απλούς μισθωτούς σε πολλούς επαγγελματικούς κλάδους.
Το κούρεμα θα συντελείται με διαδικασίες εξπρές στην εφάπαξ αποζημίωση και θα αφορά στο Δημόσιο, τη ΔΕΗ, τις ΔΕΚΟ, τις τράπεζες, τον ιδιωτικό τομέα και τους ελεύθερους επαγγελματίες, κατά 10% έως 30% φέρνει το νέο Μνημόνιο.
Ήδη, το υπουργείο Εργασίας έχει αποστείλει επείγον έγγραφο προς τα ασφαλιστικά Ταμεία, ζητώντας οικονομικά και στατιστικά στοιχεία, προκειμένου στη συνέχεια να αναπροσαρμοστούν τα βοηθήματα.
Οι νέες μειώσεις στο εφάπαξ θα γίνουν άμεσα καθώς η τρόικα έχει ζητήσει επίσπευση των μέτρων.
Παράλληλα, ανοιχτό παραμένει το ενδεχόμενο αύξησης των εισφορών σε συγκεκριμένα Ταμεία (π.χ. του Δημοσίου) για να αποφευχθεί μία μεγάλη μείωση στο βοήθημα.
Διαψεύδει το υπουργείο Εργασίας
Μιλώντας στον ΒΗΜΑ 99,5 το πρωί της Τρίτης, ο υπουργός Εργασίας Γ. Κουτρουμάνης δήλωσε πως δεν υπάρχουν προβλέψεις για τέτοια ποσοστά περικοπών στο εφάπαξ αυτή τη στιγμή, ενώ σημείωσε πως υπάρχουν κι άλλες επιλογές εκτός της περικοπής, όπως η αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών.
Ο ίδιος σημείωσε ότι όλα θα αποφασιστούν μετά την ολοκλήρωση των αναλογιστικών μελετών για τα Ταμεία, κάτι που αναμένεται στα τέλη του μήνα.
Ο υπουργός Εργασίας ανέφερε, πάντως, ότι όσον αφορά στο Ταμείο Πρόνοιας Δημοσίων Υπαλλήλων "πρόθεσή μας είναι να διατηρήσουμε το εφάπαξ στο ύψος που βρίσκεται τώρα".
Παράλληλα, ερωτηθείς σχετικά, επισήμανε πως δεν υπάρχει στην ατζέντα των διαβουλεύσεων με την τρόικα θέμα κατάργησης 13ου και 14ου μισθού.
Επιπλέον, σημείωσε ότι έως το τέλος του χρόνου δεν θα μειωθούν περαιτέρω οι συντάξεις.
"Για τα επόμενα χρόνια, το ύψος των συντάξεων θα εξαρτηθεί από το μέγεθος της ύφεσης", κατέληξε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...