Κυριακή, 18 Μαρτίου 2012

Στοιχεία σοκ για την ανεργία


Στοιχεία σοκ για την ανεργία
Με μελανά χρώματα περιγράφονται σε έκθεση του Ινστιτούτου Εργασίας – ΓΣΕΕ οι προοπτικές της ανεργίας στη χώρα μας. Το ποσοστό αναμένεται να ξεπεράσει το 22% εντός του 2012.
Ο αριθμός των ανέργων, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, αναμένεται να κυμανθεί στο 1.200.000 έως και 1.300.000.
Όπως γράφει η «Καθημερινή της Κυριακής», είναι ενδεχομένως χειρότερη και από τη στατιστική της απεικόνιση εάν υπολογιστεί και ένα μεγάλο, συνεχώς διευρυνόμενο, κομμάτι εγκλωβισμένων, αλλά απλήρωτων, εργαζομένων, οι οποίοι θα συνεχίζουν μεν να διατηρούν τις θέσεις εργασίας τους, αλλά σε συνθήκες υποαπασχόλησης και υποαμοιβής.
Σε αυτό το κομμάτι εντάσσονται 400.000 έως 500.000 μισθωτοί, οι οποίοι παραμένουν σε αναμονή από 1 έως 5 μήνες για την καταβολή των μισθών, καθώς και χιλιάδες άλλοι, που είτε είναι σε επίσχεση είτε σε διαθεσιμότητα κει εξ αυτού του λόγου δεν μπορούν να λύσουν την εργασιακή τους σχέση και να ενταχθούν στο ταμείο ανεργίας λόγω της ταμειακής δυσκολίας των επιχειρήσεων να καταβάλουν αποζημιώσεις.

Σε αυτούς θα πρέπει να προστεθούν και όσοι δεν έχουν εγγραφεί στα μητρώα του ΟΑΕΔ. Η ζοφερή κατάσταση στην αγορά εργασίας φαίνεται και από τη μεγάλη αύξηση των βιβλιαρίων απορίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...