Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2012

Ο Απόστολος Γκλέτσος στο πλευρό Θεοδωράκη – Γλέζου κατά της νέας κατοχής!


Ο Απόστολος Γκλέτσος στο πλευρό Θεοδωράκη – Γλέζου κατά της νέας κατοχής!
Σπαρταριστές ατάκες και μια μίνι αποθέωση του δημάρχου Στυλίδας, Αποστόλη Γκλέτσου, από τον Μίκη Θοδωράκη έκρυβε η χτεσινή παρουσίαση της Ενιαίας Λαϊκής Δημοκρατικής Αντίστασης (ΕΛΑΔΑ), του νέου κινήματος που δημιούργησαν ο διάσημος μουσικοσυνθέτης, ο Μανώλης Γλέζος, και ο συνταγματολόγος Γιώργος Κασιμάτης.

Στην παρουσίαση παραβρέθηκε και ο πρώην υπουργός Στέλιος Παπαθεμελής, αλλά την παράσταση έκλεψε ο Απόστολος Γκλέτσος. Την ώρα που ο Μίκης Θεοδωράκης με τον Μανώλη Γλέζο εξηγούσαν τους στόχους της ΕΛΑΔΑ -που δεν είναι κόμμα, αλλά κίνημα για την αλληλεγγύη και την αντίσταση- και κατακεραύνωναν την Τρόικα και την προσφυγή στο ΔΝΤ, ο δήμαρχος Στυλίδας ζητούσε επίμονα να φτάσει η συζήτηση στο «δια ταύτα» και να εξηγηθεί τι ακριβώς θα κάνει το νέο κίνημα.
Τότε, ο Μίκης Θεοδωράκης του απάντησε το εξής σύμφωνα με την iefimerida.gr: «Αποστόλη, είσαι ζωηρός, είσαι ωραίος και είσαι ό,τι πρέπει γι’ αυτό που θα κάνουμε τώρα, αλλά πρώτα πρέπει να δούμε τον συσχετισμό δυνάμεων». Πρωτύτερα, ο Μίκης είχε προλάβει να πει ότι η χώρα οδηγήθηκε στο ΔΝΤ χωρίς στην πραγματικότητα να υπάρχει πρόβλημα, και καλούσε τους παρευρισκόμενους σε αντίσταση. «Απέναντι σε αυτό το σύστημα και στους ξένους δορυφόρους πρέπει να είμαστε αμείλικτοι και επιθετικοί. Πρέπει να προετοιμαζόμαστε για την τελική σύγκρουση κάθε μέρα», είπε χαρακτηριστικά προσθέτοντας ότι «χθες, μας είπαν ξεκάθαρα να πουλήσουμε φθηνά κτίρια, νησιά και μουσεία. Την Ακρόπολη την αξιολογούν 1 δισεκατομμύριο».
Πάντως ο Μίκης Θεοδωράκης δήλωσε σίγουρος ότι «όλοι αυτοί, τρόικα, Μνημόνιο, δωσίλογοι, υποτακτικοί, πουλημένοι, όλοι θα πάνε στη θάλασσα. Και θα είμαστε εμείς τα παλικάρια – εγώ, ο Μανώλης και ο Γκλέτσος. Θα είμαστε μπροστά όταν θα τους πετάξουμε». Και έκλεισε την ομιλία του με ένα κάλεσμα: «Βοηθήστε μας. Δεν έχουμε πολύ χρόνο ο Μανώλης κι εγώ. Εβδομήντα χρόνια πολεμάμε»…


tsantiri

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...