Δευτέρα, 13 Φεβρουαρίου 2012

Παρέμβαση εισαγγελέα για τη ρίψη χημικών ζητούν οι γιατροί


Παρέμβαση εισαγγελέα για τη ρίψη χημικών ζητούν οι γιατροί

Παρέμβαση εισαγγελέα για την προστασία της δημόσιας υγείας από την ρίψη των επικίνδυνων χημικών ουσιών από την Αστυνομία, κατά τη διάρκεια της χθεσινής διαδήλωσης, με αποτέλεσμα να τεθεί σε κίνδυνο η υγεία χιλιάδων πολιτών, ζητά ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών (ΙΣΑ).
Η Ομάδα Άμεσης Δράσης των εθελοντών γιατρών του ΙΣΑ, έδωσε χθες τις πρώτες βοήθειες, σε δεκάδες πολίτες που είχαν υποστεί επικίνδυνα εγκαύματα και σοβαρά αναπνευστικά προβλήματα από την εισπνοή αυτών των ουσιών, αναφέρει η εφημερίδα ΤΟ ΒΗΜΑ.

Ο πρόεδρος του ΙΣΑ κ. Γ. Πατούλης, καταγγέλλει ότι υπήρξε πρωτοφανής επίθεση με χημικά όπλα, ενάντια σε πολίτες που διαδήλωναν ειρηνικά, με αποτέλεσμα η Αθήνα, να μετατραπεί σε έναν επικίνδυνο θάλαμο αερίων.
«Ζητάμε από τη δικαιοσύνη, να διερευνήσει καταγγελίες, σύμφωνα με τις οποίες, χρησιμοποιήθηκαν χημικά, που περιείχαν την ουσία CS, η οποία κατατάσσεται στα χημικά όπλα και έχει σοβαρές επιπτώσεις στον ανθρώπινο οργανισμό», τονίζει ο κ. Πατούλης και προσθέτει: «Η υπερβολική χρήση αυτών των χημικών ουσιών, πέρα από τις άμεσες βλάβες στην υγεία, έχει επιπτώσεις, στο σύνολο του πληθυσμού που παραμένει στην περιοχή. Έχει αποδειχθεί ότι η χρήση τους, σε μικροπεριβάλλον, προκαλεί τη συσσώρευση, τοξικών χημικών ενώσεων, σε επίπεδα ικανά να επιφέρουν συμπτώματα στους κατοίκους της περιοχής για μακρό χρονικό διάστημα».
Ο ΙΣΑ πρόκειται να αποστείλει στο Γενικό Χημείο του κράτους, φιαλίδια χημικών ουσιών που χρησιμοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια της διαδήλωσης, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν ευσταθούν οι καταγγελίες, για την χρησιμοποίηση ουσιών που έχουν απαγορευθεί σε άλλες χώρες.


tsantiri

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...