Παρασκευή, 9 Δεκεμβρίου 2011

Θα ήθελες να αποκτήσεις το σπίτι των Hobbit; Είναι οικονομικό και οικολογικό!

Το ανθρώπινο σπίτι των "Χόμπιτ" που κοστίζει λιγότερο από 5.000 δολάρια!


Αυτό που βλέπετε δεν είναι κάποιο σκηνικό που έχει απομείνει από την θρυλική ταινία του Άρχοντα των Δακτυλιδιών. Αυτό το σπίτι "Χόμπιτ" είναι μια κανονική οικία σε μέγεθος . Φιλοξενεί άνετα μια τετραμελή οικογένεια, και το κόστος κατασκευής είναι λίγο πάνω από 4.650 δολάρια .
ΕΙΚΟΝΕΣ -->

 Η Daily Mail αναφέρει ότι ο Simon Dale έχτισε το σπίτι χωρίς καμία προηγούμενηεμπειρία στις κατασκευές ή σε ξυλουργικές εργασίες, σε ένα οικόπεδο που παρέχεται δωρεάν, με αντάλλαγμα την φροντίδα και την επιμέλεια της περιουσίας του ιδιοκτήτη του οικοπέδου. Φωλιασμένο σε μια πλαγιά στην Ουαλία, ένα μεγάλο μέρος του σπιτιού είναι κατασκευασμένο από φυσικά υλικά και ξύλο:
"Το να είσαι εσύ ο αρχιτέκτονας του σπιτιού σου είναι πολύ διασκεδαστικό και σου επιτρέπει να δημιουργήσεις και να απολαύσεις κάτι το οποίο είναι μέρος του εαυτού σου και της ίδιας της φύσης, αντί, στη χειρότερη περίπτωση, ένα κουτί μαζικής παραγωγής, που κατασκευάζεται με γνώμονα το μέγιστο κέρδος και την ευκολία της κατασκευαστικής βιομηχανίας".
"Η οικοδόμησή του από φυσικά υλικά, καταργεί τα κέρδη των κατασκευαστικών εταιριών και το κοκτέιλ των καρκινογόνων ουσιών που γεμίζουν τα περισσότερα σύγχρονα κτίρια."
Εκτός του ότι είναι κατασκευασμένο από φυσικά υλικά, το σπίτι "Χόμπιτ", όπως αποκαλείται από τους ντόπιους, έχει ασβεστοκονίαμα στους τοίχους της, αντί τσιμέντου, μια τουαλέτα λιπασματοποίησης, ψυγείο που ψύχεται από τον αέρα που διοχετεύεται κάτω από τα θεμέλια και από ηλιακούς συλλέκτες για την ενέργεια.
Ο κ. Dale, δήλωσε: "Αυτού του είδους η ζωή έχει σκοπό να ζούμε σε αρμονία με το φυσικό κόσμο και τους εαυτούς μας, να κάνουμε απλά πράγματα και να χρησιμοποιούμε τα κατάλληλα επίπεδα της τεχνολογίας."
Ο κος. Dale και η οικογένειά του, καταβάλλουν σήμερα προσπάθειες για την κατασκευή ενός νέου σπιτιού "Χόμπιτ", που θα είναι το πρώτο "χαμηλού οικολογικού αντικτύπου" σπίτι στην Ουαλία. Μάθετε περισσότερα για τα σχέδια των Dale εδώ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...