Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2011

Παπαδήμος: Δεν θα χρειαστούν νέα μέτρα εάν εφαρμοστούν τα ισχύοντα


Παπαδήμος: Δεν θα χρειαστούν νέα μέτρα εάν εφαρμοστούν τα ισχύοντα

“Μετά την ολοκλήρωση του ισχύοντος οικονομικού προγράμματος, η Ελλάδα θα πρέπει να ασκεί δημοσιονομική πολιτική σύμφωνα με τους νέους κανονισμούς”, διευκρίνισε ο πρωθυπουργός, Λουκάς Παπαδήμος, κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου, μετά το πέρας της Συνόδου Κορυφής. Κατά συνέπεια τα νέα μέτρα για την Ελλάδα θα ισχύσουν όταν  η χώρα μειώσει το έλλειμμα και πετύχει ισοσκελισμένους προϋπολογισμούς.

Παράλληλα τόνισε πως “εάν εφαρμόσουμε τα μέτρα που έχουμε ήδη λάβει, δεν θα χρειαστούν πρόσθετα μέτρα”, ενώ εμφανίστηκε ικανοποιημένος από την νέα κυβέρνηση τονίζοντας πως “επιτεύχθηκαν σημαντικά πράγματα στον ένα μήνα”.
Σχετικά με τις αποφάσεις που ελήφθησαν στη Σύνοδο για όλη την Ευρώπη, ο κ. Παπαδήμος τόνισε, μεταξύ άλλων, πως πλέον υπάρχει ένα “δημοσιονομικό συμβόλαιο” με  κανόνα οι προϋπολογισμοί να είναι ισοσκελισμένοι, ενώ η Κομισιόν θα έχει τη δυνατότητα να παρεμβαίνει στη σύνταξη των προϋπολογισμών.
Παράλληλα, τόνισε πως απαλείφεται η ρύθμιση για υποχρεωτική συμμετοχή των ιδιωτών στον ESM, ενώ αναμένεται τα κράτη-μέλη της ΕΕ, και ιδιαίτερα της Ευρωζώνης, να συμβάλλουν με ως και 200 δισ. ευρώ στο ΔΝΤ. Μάλιστα, διευκρίνισε πως οι κυρώσεις, για τις αποκλίσεις, θα είναι αυτόματες, μέσω ενός διαρθρωτικού μηχανισμού.
Ο κ. Παπαδήμος χαιρέτισε τα νέα μέτρα που που αποφάσισαν οι Ευρωπαίοι ηγέτες τονίζοντας πως “το πακέτο αυτό ήταν ένα σημαντικό βήμα για την αντιμετώπιση της σημερινής κρίσης, αλλά και για το μέλλον, καθώς θα συντελέσουν στον περιορισμό της κρίσης αυτής και θα ηρεμήσει τις αγορές”.

24h

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...