Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2011

Διαδήλωση ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ στο ΙΚΑ από τα άτομα με ΑΝΑΠΗΡΙΑ

Διαδήλωση ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ στο ΙΚΑ από τα άτομα με ΑΝΑΠΗΡΙΑ
Την άμεση σύσταση υγειονομικής επιτροπής στη Χίο ζητά ο Παγχιακός Σύλλογος Ατόμων με Αναπηρία που διοργανώνει κινητοποίηση την Παρασκευή στις 10.00 το πρωί στο ΙΚΑ Χίου.
Σε σχετικό δελτίο τύπου αναφέρει τι σημαίνει αυτό για 8.500 πολίτες που πρέπει να μετακινούνται στη Μυτιλήνη.
ΜΑΖΙΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΟ ΙΚΑ ΧΙΟΥ!
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ  4/11/2011, ώρα 10.00 π.μ.
Τα ΑμεΑ και οι οικογένειές μας αγωνιζόμαστε & αντιστεκόμαστε
Για να μην διαλύσουν την κοινωνική μας ασφάλιση
Να μην οδηγήσουν τα ΑμεΑ στον αφανισμό
·         Απαιτούμε την άμεση σύσταση υγειονομικής επιτροπής στη Χίο.
·         Καλούμε τα ΑμεΑ και τις οικογένειές τους να αρνηθούν, οργανωμένα, να ταξιδέψουν στη Μυτιλήνη και να συμμετάσχουν μαζικά στην κινητοποίησή μας.
·         Απαιτούμε την άμεση καταβολή όλων των αναπηρικών επιδομάτων.
·         Καλούμε τους εργαζόμενους στο ΙΚΑ να συμπαραταχτούν στον αγώνα μας και να διεκδικήσουμε μαζί με όλους τους εργαζόμενους υποδομές υγείας που να απαντούν στις ανάγκες του λαού μας.
Τουλάχιστον 8500 Άτομα με Αναπηρία αυτών των νησιών θα αναγκάζονται πλέον να ταξιδέψουν 3 φορές στη Μυτιλήνη για να πιστοποιήσουν την αναπηρία τους! Αναγκάζουν ανθρώπους με κινητικά προβλήματα, πενιχρά επιδόματα, πετσοκομμένες συντάξεις, χαμηλά εισοδήματα και ανέργους στις οικογένειές τους, να μπουν σε μιαν απίστευτη ταλαιπωρία με μεγάλα έξοδα. Άλλωστε είναι φανερό ότι απώτερος σκοπός αυτού του «νέου κανονισμού εκτίμησης του βαθμού αναπηρίας» (όπως μετονόμασε το ΠΑ.ΣΟ.Κ. την κάρτα λειτουργικότητας ή αναπηρίας) στόχο έχει τις μαζικές περικοπές αναπηρικών συντάξεων και επιδομάτων.
Αμέσως μετά το «κούρεμα», τα αποθεματικά των ταμείων μειώνονται από 26 σε 13 δις! Από την άλλη, προσθέτονται ξανά στους Έλληνες τραπεζίτες κεφάλαια ύψους 35 δις στα ήδη δοθέντα 108 δις που οι κυβερνήσεις έχουν προσφέρει απ’ το 2008 μέχρι σήμερα.
Δε θα κάτσουμε με σταυρωμένα τα χέρια! Αποφασισμένοι, συσπειρωμένοι, συνεχίζουμε την πάλη. Όχι μόνοι. Με το σωματείο μας, πλάι στους εργαζόμενους που συγκρούονται με αυτή την πολιτική, πλάι στα συνδικάτα.
Παλεύουμε και συλλογικά αρνούμαστε να πληρώσουμε τους κεφαλικούς φόρους και τα χαράτσια.  Αρνούμαστε τις αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις, τις μειώσεις και τα κοψίματα μισθών, επιδομάτων και συντάξεων για μας και τις οικογένειές μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...