Σάββατο 19 Νοεμβρίου 2011

Ντέρμπι «αιωνίων» με φόντο την πρώτη θέση


Ντέρμπι «αιωνίων» με φόντο την πρώτη θέση
Το ντέρμπι που δεν αποκλείεται να κρίνει σε μεγάλο βαθμό την πρωτιά της κανονικής περιόδου της Α1 πρόκειται να διεξαχθεί την Κυριακή το απόγευμα (19:00, ΝΕΤ) στο κλειστό των Ολυμπιακών Εγκαταστάσεων.

Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός θα «συγκρουστούν» για πρώτη φορά εφέτος, σε ένα ματς που έτσι όπως εξελίχθηκαν τα πράγματα τις τελευταίες ημέρες, δεν χωράνε προγνωστικά. Αυτό διότι, μέχρι το βράδυ της περασμένης Πέμπτης, ο Παναθηναϊκός φαινόταν να βρίσκεται σε καλύτερη κατάσταση, αλλά μέσα σε 48 ώρες τα πάντα άλλαξαν.
Οι «ερυθρόλευκοι» με μία άκρως πειστική εμφάνιση εναντίον της Νανσί πήραν τη 2η νίκη τους στην Euroleague και μπήκαν για τα καλά στο παιχνίδι της πρόκρισης, ενώ οι «πράσινοι» γνώρισαν ήττα σοκ από την αδύναμη Μπάμπεργκ και, πλέον, η υπόθεση της πρωτιάς στον όμιλο απομακρύνθηκε πάρα πολύ.
Ψυχολογικά οι Πειραιώτες υπερτερούν, αλλά η παράδοση είναι συντριπτικά με μέρος των γηπεδούχων. Οι δύο «αιώνιοι» αντίπαλοι θα συναντηθούν για 26η φορά στην έδρα του Παναθηναϊκού σε αγώνα της κανονικής περιόδου, με τους 
πράσινους» να έχουν 18 νίκες έναντι 7 των «ερυθρόλευκων».
Την τελευταία φορά (Ιανουάριο 2011) που συναντήθηκαν οι δύο ομάδες, ο Ολυμπιακός ήταν αυτή που πανηγύρισε με 65-61 στο ΟΑΚΑ, αλλά στο τέλος, δεν τα κατάφερε, παρά το πλεονέκτημα έδρας που είχε.
Από τα υπόλοιπα παιχνίδια της 5ης ημέρας, που θα διεξαχθούν σήμερα (ο πρωτοπόρος και αήττητος Κολοσσός Ρόδου έχει ρεπό) ξεχωρίζει αυτό ανάμεσα στο Περιστέρι και την Καβάλα, η οποία μετράει 3 νίκες, ενώ ο Αρης θα επιδιώξει να πάρει το πρώτο του «τρίποντο» στο πρωτάθλημα κόντρα στον Ικαρο Καλλιθέας.
Το πλήρες πρόγραμμα:
Σάββατο 19/11
Ρέθυμνο-Ηλυσιακός 16:30
Περιστέρι-Καβάλα 17:00
Πανιώνιος-ΚΑΟΔ 17:00
Αρης-Ικαρος 17:00 ΕΤ3
Μαρούσι-ΠΑΟΚ 19:00 ΝΕΤ
Κυριακή 20/11
Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός 19:00 ΝΕΤ

tsantiri

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...