Τετάρτη, 16 Νοεμβρίου 2011

Αστυνομική επιχείρηση διάλυσης «Αγανακτισμένων» στη Γαλλία


Αστυνομική επιχείρηση διάλυσης «Αγανακτισμένων» στη Γαλλία

Ομάδα δεκάδων ακτιβιστών είχε στήσει έναν καταυλισμό στην πλατεία της συνοικίας La Defense τις τελευταίες 12 ημέρες.
Η γαλλική αστυνομία επιχείρησε να διαλύσει έναν καταυλισμό του εγχώριου κινήματος των «Αγανακτισμένων» («Les Indignes») στην επιχειρηματική συνοικία La Defense του Παρισιού, μετέδωσαν εγχώρια ΜΜΕ.
Τη νύχτα της Τρίτης περίπου 100 αστυνομικοί και χωροφύλακες πραγματοποίησαν επιδρομή στον καταυλισμό, κατάσχοντας σκηνές, μουσαμάδες, χαρτόκουτα και πανό, σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο TF1.

Σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο στο σημείο ήταν συγκεντρωμένοι την ώρα της επιδρομής περίπου 100 άνθρωποι και στη συνέχεια οι διαδηλωτές άρχισαν να στήνουν ξανά καταυλισμό στην Grande Arche de La Defense.
Μια πηγή των τοπικών αρχών δήλωσε ότι στην διάρκεια της επέμβασης δεν έγιναν συλλήψεις, υποστηρίζοντας ότι «η επέμβαση των δυνάμεων της τάξεως είχε σκοπό να καθαρίσει την πλατεία από χαρτόνια, τα έπιπλα» και άλλα αντικείμενα που είχαν τοποθετήσει σε αυτή οι «Αγανακτισμένοι».
Οι διαδηλωτές έκαναν λόγο για «βίαιη» επέμβαση, παρότι δεν υπήρξαν τραυματισμοί. «Εδώ θα μείνουμε, δεν φεύγουμε», «Όχι στη βία», φώναζαν αρκετοί εξ αυτών.

kathimerini

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...