Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2011

427 νεκροί από τις πλημμύρες στην Ταϊλάνδη

427 νεκροί από τις πλημμύρες στην Ταϊλάνδη
Ο περισσότερος κόσμος στην Ταϊλάνδη, αναφέρει το γαλλικό πρακτορείο AFP, κατηγορεί την κυβέρνηση της χώρας για ανικανότητα, υποστηρίζοντας ότι εάν είχαν ληφθεί τα απαραίτητα μέτρα δεν θα θρηνούσαν τόσους νεκρούς από τις χειρότερες πλημμύρες εδώ και δεκαετίες.
Την Τετάρτη το πρωί, η καταμέτρηση των νεκρών έκανε λόγο για 427 θύματα, 42 περισσότερων από την Τρίτη, χωρίς ωστόσο κάποιο από αυτά να έχει αναφερθεί στην πρωτεύουσα Μπανγκόκ.
Το γεγονός ότι, πιθανότατα, η ηγεσία της Ταϊλάνδης θυσίασε τα περίχωρα της πρωτεύουσας για να τη σώσει από τη μανία του νερού έχει προκαλέσει την οργή κατοίκων των προαστίων οι οποίοι, παρόλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν από τις πλημμύρες, οργανώνουν διαμαρτυρίες και καταστρέφουν φράγματα προορισμένα να απωθούν τα ύδατα από τη Μπανγκόκ.
Αν και γίνονται προσπάθειες να λαμβάνουν προμήθειες οι πολίτες όλων των χτυπημένων περιοχών, για πολλούς είναι τόσο δύσκολο να προσεγγίσουν τα φορτηγά που τις μεταφέρουν και τα οποία σταθμεύουν σε γέφυρα κοντά στην πρωτεύουσα, που παραμένουν χωρίς τρόφιμα εδώ και μέρες.
Μέχρι στιγμής, παρόλο που τα πράγματα πάνε προς το χειρότερο, ο πρωθυπουργός της χώραςYingluck Shinawatra και ανώτατοι αξιωματούχοι της Μπανγκόκ διαφωνούν στο πόσο νερό θα πρέπει να αφήσουν να περάσει από συγκεκριμένα φράγματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...