Τετάρτη 9 Μαΐου 2012

Τώρα-'Αρχισε η συνάντηση Τσίπρα-Σαμαρά



"Στην παρούσα φάση δεν μπορούμε να καταλήξουμε σε μία λύση, αλλά από την άλλη μεριά πρέπει να συνεχίσουμε την προσπάθεια. Θα παραλάβω τη διερευνητική εντολή και θα κάνω την προσπάθεια", δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος μετά τη συνάντηση που είχε με τον επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα.
"Η στάση μας είναι στάση εθνικής ευθύνης. Ο λαός θέλει σταθερότητα", τόνισε.

"Πρότεινα να μετάσχει και ο ΣΥΡΙΖΑ σε μια κυβέρνηση εθνικής ενότητας με τη συμμετοχή των φιλοευρωπαϊκών δυνάμεων", είπε, κατανομάζοντας εκτός από το ΠΑΣΟΚ, τη ΝΔ, το ΣΥΡΙΖΑ και τη ΔΗΜ.ΑΡ.
"Εναλλακτικά ως δεύτερη επιλογή, εάν πιστεύει ο ίδιος ο κ. Τσίπρας ότι οι προτάσεις που έχει διατυπώσει-και με τις οποίες ενδεχομένως υπάρχει διάθεση συμφωνίας με τον κ. Κουβέλη και με τον κ. Καμμένο-μπορούν να οδηγήσουν με ασφάλεια τη χώρα σε καλύτερο σημείο από αυτό που βρίσκεται σήμερα, είμαστε ως ΠΑΣΟΚ διατεθειμένοι να παράσχουμε στήριξη", ανέφερε.
Τόνισε, ωστόσο, ότι κάτι τέτοιο μπορεί να συμβεί, "εφόσον μας παρασχεθεί η διασφάλιση ότι δε θα τεθεί σε κίνδυνο η παραμονή της χώρας στο ευρώ και εφόσον δε θα κάνουμε βήματα προς τα πίσω".
"Ο κ. Τσίπρας με ρώτησε αν αντιμετωπίζουμε το ενδεχόμενο μιας οικουμενικής κυβέρνησης που θα παγώσει διαδιακασίες", είπε ο κ. Βενιζέλος, ο οποίος υπογράμμισε ότι "δεν κάνουμε την προσπάθεια στραμμένοι στις επόμενες εκλογές.
"Μας ενδιαφέρει το εθνικό μέτωπο και να σταθεί η χώρα όρθια", επισήμανε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και κατέληξε:
"Η πρώτη λύση είναι πάντα η κυβέρνηση εθνικής ενότητας των φιλοευρωπαϊκών δυνάμεων".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...