Κυριακή, 15 Απριλίου 2012

Ποιους φόρους θα μας επιβάλλουν ΠΑΣΟΚ και ΝΔ


Ποιους φόρους θα μας επιβάλλουν ΠΑΣΟΚ και ΝΔ
Ένα από τα πρώτα νομοσχέδια που πρόκειται να έλθουν στη Βουλή μόλις σχηματιστεί η νέα κυβέρνηση που θα προκύψει από τις κάλπες των επικείμενων βουλευτικών εκλογών είναι το φορολογικό.
ΠαΣοΚ και Νέα Δημοκρατία πρόκειται να «συγκρουστούν» προεκλογικά στη βάση των μέτρων που πρέπει να ληφθούν τους επόμενους μήνες για την πρόσθετη μείωση των δαπανών κατά περίπου 11,5 δισ. ευρώ και την αύξηση κατά περίπου 3,5 δισ. ευρώ των φορολογικών εσόδων.


Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να γνωρίζουν οι έλληνες πολίτες ποιες είναι οι προτάσεις των δύο κομμάτων εξουσίας, αλλά και ποιες από αυτές μπορούν να εφαρμοστούν στο πλαίσιο του δεύτερου μνημονίου και των περιορισμών που θέτει κάθε φορά η τρόικα. «Το Βήμα της Κυριακής» συγκέντρωσε τις βασικές προτάσεις τόσο του ΠαΣοΚ όσο και της Νέας Δημοκρατίας όπως αυτές έχουν αποτυπωθεί είτε στα προγράμματα των δύο κομμάτων είτε κατά τη διάρκεια του φορολογικού διαλόγου που διεξήχθη το προηγούμενο διάστημα για την αναμόρφωση του φορολογικού συστήματος. Μολονότι δεν προέκυψε κάποιο τελικό πόρισμα μετά και την αποχώρηση της Νέας Δημοκρατίας, προτάσεις υπάρχουν και από τα δύο μεγαλύτερα κόμματα, και μάλιστα υπάρχει σύγκλιση σε αρκετές περιπτώσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...