Σάββατο, 21 Απριλίου 2012

Τελευταία δημοσκόπηση - ΔΕΙΤΕ

Τελευταία δημοσκόπηση – Άνοδος του ΣΥΡΙΖΑ και του Καμμένου

Οι προσπάθειες τω μέσων να σώσουν το σαθρό πολιτικό κατεστημένο φθάνουν στο τέλος τους αφού, από σήμερα απαγορεύεται η διενέργεια δημοσκοπήσεων. Η τελευταία που βλέπει το φως της δημοσιότητας παρουσιάζει μια πολυκομματική Βουλή, αδυναμία επίτευξης αυτοδυναμίας, μεγάλη ρευστότητα στο πολιτικό σκηνικό με παγιωμένα τα ποσοστά του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ.


Σύμφωνα λοιπόν με την δημοσκόπηση της Vprc για το Contra Channel, αυξητική είναι η τάση των ποσοστών του ΣΥΡΙΖΑ, που καταγράφεται ως τρίτο κόμμα, αλλά και της Χρυσής Αυγής. Οι Οικολόγοι Πράσινοι παρουσιάζουν μικρή άνοδο και φλερτάρουν με την είσοδό τους στη Βουλή. Το ΛΑΟΣ παλεύει για να διατηρήσει τη θέση στο κοινοβούλιο, ενώ το ποσοστό της Δράσης αυξάνεται και πλέον το κόμμα του Στέφανου Μάνου βρίσκεται πάνω από τη Δημοκρατική Συμμαχία της Ντόρας Μπακογιάννη. Εν τω μεταξύ ως «καταλληλότερη κυβέρνηση συνεργασίας» παρουσιάζεται μία κυβέρνηση Αριστερών κομμάτων, ενώ «καταλληλότερος πρωθυπουργός» είναι για ακόμη μία φορά ο «κανένας».
Ειδικότερα σύμφωνα με την VPRC η εκλογική επιρροή της ΝΔ βρίσκεται στο 23%, ενώ του ΠΑΣΟΚ στο 14%. Ακολουθούν ΣΥΡΙΖΑ με 13,5%, ΚΚΕ με 11,5%, Ανεξάρτητοι Έλληνες με 8,5%, Δημοκρατική Αριστερά με 8%, Χρυσή Αυγή με 6,5% και ΛΑΟΣ και Οικολόγοι Πράσινοι με 3%.
Εκτός Βουλής παραμένει η Δημοκρατικής Συμμαχία με 1,5%, Δράση με 2% και ΑΝΤΑΡΣΥΑ και ΕΠΑΜ με 1%. Άλλο κόμμα δήλωσε πως θα ψηφίσει το 3,5%. Σημειώνεται, σύμφωνα πάντα με τη VPRC, πως στο «Άλλο Κόμμα» εντάσσονται οι απαντήσεις Ένωση Κέντρων, Κόμμα Ελλήνων Κυνηγών, Κοινωνική Συμφωνία, Σύνδεσμος Εθνικής Ενότητας, Κίνημα Εθνικής Αντίστασης, Έλληνες Οικολόγοι, Εξωκοινοβουλευτική Αριστερά, Δημιουργία Ξανά και «κάποιο μικρό κόμμα». Η Αποχή, τα Λευκά και τα Άκυρα ανέρχονται στο 21,3%.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...