Σάββατο, 3 Μαρτίου 2012

ΝΑ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΠΟΤΕ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!! Δικάζεται ο Ισλανδός τ.πρωθυπουργός για τo 2008!


Σε δίκη παραπέμπεται ο Γκέιρ Χάαρντε, ο πρώην πρωθυπουργός της Ισλανδίας και ηγέτης του συντηρητικού Κόμματος της Ανεξαρτησίας, ο οποίος κατηγορείται ότι έθεσε σε κίνδυνο τα συμφέροντα της χώρας αποτυγχάνοντας να αποτρέψει την κρίση στο τραπεζικό σύστημα το 2008.
Ο Χάαρντε είχε παραιτηθεί τον Ιανουάριο του 2009, μετά την κατάρρευση των τριών μεγαλύτερων τραπεζών της χώρας. Ο πρώην πρωθυπουργός κατηγορείται για αμέλεια και παράβαση καθήκοντος και αν κριθεί ένοχος, αναμένεται να καταδικαστεί σε ποινή φυλάκισης δύο ετών.
Στην δίκη έχουν κληθεί να καταθέσουν περίπου 50 μάρτυρες, περιλαμβανομένων πρώην διευθυντικών στελεχών των τριών τραπεζών και μελών του διοικητικού συμβουλίου της κεντρικής τράπεζας. Η δίκη του Χάαρντε αναμένεται να διαρκέσει αρκετές εβδομάδες.

Υπενθυμίζουμε, όπως έχουμε δημοσιεύσει, ότι δικάζεται αυτόν τον καιρό και ο πρώην πρωθυπουργός της Αργεντινής (ναι, αυτός ο κύριος που εγκατέλειψε το αντίστοιχο Μαξίμου με ελικόπτερο), καλούμενος να απολογηθεί για τη χρεοκοπία της χώρας του μία δεκαετία πριν…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...