Πέμπτη 22 Μαρτίου 2012

Νέα τροποποίηση για το παράκτιο μέτωπο του Αγίου Κοσμά

Νέα τροποποίηση για το παράκτιο μέτωπο του Αγίου Κοσμά
Νέα τροποποίηση, σύμφωνα με την οποία δεν θα μπορούν να ξεπερνούν τα 11 μέτρα σε ύψος οι χρήσεις αμιγούς κατοικίας που θα επιτραπούν στο παράκτιο μέτωπο του Αγίου Κοσμά, επέφερε στο νομοσχέδιο για την αξιοποίηση του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού, ο υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Γιώργος Παπακωνσταντίνου.

Ο κ. Παπακωνσταντίνου ανακοίνωσε απόψε τη σχετική τροποποίηση στην Ολομέλεια της Βουλής και αφού προηγουμένως είχε συνεδριάσει ο αρμόδιος Κοινοβουλευτικός Τομέας Εργασίας του ΠΑΣΟΚ στον οποίο αρκετοί βουλευτές είχαν εκφράσει τις επιφυλάξεις τους για την προωθούμενη διάταξη με την οποία επιτρέπεται να γίνουν και κατοικίες στο παράκτιο μέτωπο του Αγίου Κοσμά, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο.
Μετά τις τροποποιήσεις η νομοθετική ρύθμιση για το παράκτιο μέτωπο διαμορφώνεται ως εξής: Ειδικά για το τμήμα του Μητροπολιτικού Πόλου το οποίο περιλαμβάνει τα ακίνητα του πρώην Ολυμπιακού Κέντρου Ιστιοπλοϊας Αγίου Κοσμά και του Εθνικού Αθλητικού Κέντρου Νεότητας Αγίου Κοσμά, ο συντελεστής δόμησης ορίζεται σε 0,25 και το μέγιστο ύψος κτιρίων τα 16 μέτρα. Κατ΄εξαίρεση επιτρέπεται η κατασκευή ενός και μόνο υψηλού κτιρίου ειδικής αρχιτεκτονικής σχεδίασης. Επιτρέπονται επίσης και οι χρήσεις αμιγούς κατοικίας που δεν μπορεί να υπερβαίνει το 40% της συνολικής έκτασης του παράκτιου μετώπου με συντελεστή δόμησης 0,6 και ανώτατο επιτρεπόμενο ύψος τα 11 μέτρα.
Ο κ. Παπακωνσταντίνου με άλλη προσθήκη προβλέπει ότι θα ληφθεί μέριμνα προκειμένου να βρεθούν εναλλακτικοί χώροι εγκατάστασης για τα προνοιακά σωματεία που σήμερα στεγάζουν παιδιά με ειδικές ανάγκες και φιλοξενούνται στο χώρο του ελληνικού.
Ορίζεται επίσης ότι είναι δυνατή η σύναψη σύμβασης μεταξύ του ΥΠΕΚΑ και της «Ελληνικό ΑΕ» για την ίδρυση και λειτουργία Κέντρου Σχεδιασμού Μουσείου Σύγχρονης Αρχιτεκτονικής με στόχο την προαγωγή της παραγωγής σύγχρονου ποιοτικού αρχιτεκτονικού έργου στην Ελλάδα, τη διεξαγωγή αρχιτεκτονικών διαγωνισμών και την προβολή διεθνώς της ανάπτυξης στο χώρο του πρώην αεροδρομίου.
Ο υπουργός είπε ακόμη ότι στην επόμενη φάση της διαγωνιστικής διαδικασίας θα ζητηθεί η έγκριση της Βουλής για το πώς ακριβώς θα γίνει η ανάπτυξη του πρώην Αεροδρομίου του Ελληνικού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...