Τετάρτη, 29 Φεβρουαρίου 2012

Υπερψηφίστηκε το ν/σχ για τα συνταξιοδοτικά και ζητήματα εφαρμογής του μνημονίου


Υπερψηφίστηκε το ν/σχ για τα συνταξιοδοτικά και ζητήματα εφαρμογής του μνημονίου

Συγκεκριμένα κατά την ονομαστική φανερή ψηφοφορία επί του νομοσχεδίου, σε σύνολο 283 βουλευτών «ναι» επί της αρχής ψήφισαν 202, ενώ 80 καταψήφισαν και ένας βουλευτής δήλωσε «παρών».
Επί των άρθρων 1 και 6 υπέρ τάχθηκαν 202 βουλευτές, κατά 80 ενώ ένας βουλευτής δήλωσε «παρών». Στο άρθρο 2 «ναι» ψήφισαν 202 βουλευτές, 80 «όχι», ενώ ένας βουλευτής δήλωσε «παρών».
Επί της τροπολογίας για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών υπέρ τάχθηκαν 202 βουλευτές, όχι 80 βουλευτές και ένας δήλωσε παρών.

Την τροπολογία για την εξουσιοδότηση στον πρωθυπουργό για τα στατιστικά στοιχεία υπερψήφισαν 202 βουλευτές, 80 καταψήφισαν και ένας δήλωσε «παρών».
Η σημερινή ψηφοφορία αναμένεται να καθορίσει την τύχη των πρόσφατα διαφραφέντων βουλευτών από τη ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ
Σημειώνεται ότι από τους 23 διαγραφέντες βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, οι οποίοι τάχθηκαν κατά της νέας δανειακής σύμβασης κατά την πρόσφατη ψηφοφορία, μόνον ο Χρ. Μαγκούφης άλλαξε την τοποθέτησή του ψηφίζοντας «ναι». Οι υπόλοιποι ψήφισαν όχι και στη σημερινή ψηφοφορία, ενώ απόντες ήταν ο Γ. Παπαμανώλης και ο Σπ. Κουβέλης.
Από τους πρόσφατα διαγραφέντες βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, πέντε ψήφισαν «ναι» αλλάζοντας γραμμή, έξι επέμειναν στο αρχικό «όχι», ενώ δέκα ήταν απόντες από την ψηφοφορία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...