Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2012

Συμφωνία ΓΣΕΕ – εργοδοτών για δώρα και κατώτατο μισθό


Συμφωνία ΓΣΕΕ – εργοδοτών για δώρα και κατώτατο μισθό

Στη διατήρηση του κατώτατου μισθού, καθώς και στη διατήρηση του 13ου και 14ου μισθού συγκλίνουν οι εργοδότες και η ΓΣΕΕ, ενώ στην επόμενη συνάντηση αναμένεται να κληθεί και εκπρόσωπος της κυβέρνησης.

Μετά την κρίσιμη συνάντηση που είχαν, ο πρόεδρος του ΣΕΒ Δημήτρης Δασκαλόπουλος σημείωσε ότι: «Η ΓΣΕΕ επέμεινε δεν συζητά θέματα συλλογικής σύμβασης, ενώ ο ΣΕΒ προσήλθε χωρίς κόκκινες γραμμές. Είμαστε συνταξιδιώτες σε ένα καράβι που βουλιάζει», ενώ πρόσθεσε ότι πρέπει να υπάρξει αναλυτικός διάλογος.
Από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ, Γ. Παναγόπουλος επεσήμανε ότι «Αυτά τα ζητήματα δεν λύνονται με νομοθετικές παρεμβάσεις» και ζήτησε από τους βουλευτές να μην ψηφίσουν μια ρύθμιση που θα μειώνει των κατώτατο μισθό ή θα καταργεί τα δώρα.
Σε χθεσινή του ανακοίνωση ο ΣΕΒ υπογράμμιζε ότι επιδιώκει να διασφαλίσει «το δίχτυ προστασίας που προσφέρει η Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας για τα κατώτατα ημερομίσθια και μισθούς, χωρίς αλλαγές προς τα πάνω ή προς τα κάτω για όσο διαρκεί η κρίση».
Υπενθύμιζε παράλληλα ότι έχει υπογράψει τη διασφάλιση του 13ου και 14ου μισθού, στο πλαίσιο της τελευταίας Εθνικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας.

24h

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...