Τετάρτη, 4 Ιανουαρίου 2012

Πολυνομοσχέδιο – σκούπα: Νέα αντικειμενικά κριτήρια για ελεύθερους επαγγελματίες


Πολυνομοσχέδιο – σκούπα: Νέα αντικειμενικά κριτήρια για ελεύθερους επαγγελματίες

Το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών, που θα συζητηθεί την Πέμπτη στο υπουργικό συμβούλιο θα προβλέπει νέα αντικειμενικά κριτήρια για ελεύθερους επαγγελματίες, ρύθμιση ληξιπρόθεσμων οφειλών με ελάχιστη δόση 100 ευρώ, αλλά και δυνατότητα ανάθεσης σε εισπρακτικές εταιρείες των οφειλών του δημοσίου.

Παράλληλα, το πολυνομοσχέδιο θα δίνει την δυνατότητα εξόφλησης των ληξιπρόθεσμων οφειλών με την εκχώρηση, στο δημόσιο, ακινήτων στις περιπτώσεις που οι φορολογούμενοι δεν διαθέτουν την αναγκαία ρευστότητα.
Επιπλέον, τα αντικειμενικά κριτήρια στην φορολόγηση ελεύθερων επαγγελματιών θα λαμβάνουν υπόψη τις καταθέσεις, τις δαπάνες που πραγματοποιούν σε μετρητά και το συνολικό όγκο του κύκλου εργασιών τους, ώστε να προσδιορίζεται η φορολογητέα ύλη και να επιβάλλονται οι ανάλογοι φόροι.
Στις διατάξεις του πολυνομοσχεδίου προβλέπεται να περιλαμβάνονται επίσης οι διατάξεις για την δημιουργία εταιρειών δικηγόρων, η ταχύτερη κατά  6 μήνες απελευθέρωση των οδικών μεταφορών και οι αλλαγές στα ταξί, ρυθμίσεις που τελικά «κόπηκαν» από τις πράξεις νομοθετικού περιεχομένου που εκδόθηκαν στην αλλαγή του χρόνου.
Δεν είναι ακόμη βέβαιο αν μέρος του πολυνομοσχεδίου θα αποτελούν δύο πολύ επώδυνες -πολιτικά και κοινωνικά- παρεμβάσεις, για τις επικουρικές συντάξεις την εφεδρείας αλλά και για το εργασιακό. Δεν αποκλείεται τελικά να ακολουθήσουν με ξεχωριστό νόμο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...