Τρίτη 3 Ιανουαρίου 2012

Θανατηφόρα επιδημία πλήττει τις Φιλιππίνες


Θανατηφόρα επιδημία πλήττει τις Φιλιππίνες

Τον κώδωνα του κινδύνου κρούουν οι υγειονομικές αρχές των Φιλιππίνων για τη θανατηφόρα επιδημία που έχει ξεσπάσει στις πόλεις Καγκαγιάν ντε Όρο και στο Ιλιγκαν.
Αυτές οι περιοχές επλήγησαν από τις πλημμύρες ως συνέπεια της τροπικής καταιγίδας Ουάσι στις 17 Δεκεμβρίου και στοίχισαν τη ζωή σε περισσότερους από 1.200 ανθρώπους.

Το υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε ότι 11 άνθρωποι πέθαναν από λεπτοσπείρωση, μια απειλητική βακτηριδιακή μόλυνση, η οποία προκύπτει όταν έρχεται σε επαφή νερό μολυσμένο με ούρα ζώων, συνήθως αρουραίων, με αμυχές στο δέρμα, με τα μάτια ή με τις βλεννογόνους μεμβράνες.
Η μόλυνση μπορεί να προκαλέσει καταστροφή των νεφρών, του συκωτιού και του εγκεφάλου, που μπορεί να αποβεί μοιραία.
Ο υφυπουργός Υγείας Ρομούλο Μπουσουέγκο δήλωσε ότι υγειονομικοί υπάλληλοι προσφέρουν θεραπεία στους κατοίκους από τις πληγείσες περιοχές και στα προσωρινά καταλύμματα των πλημμυροπαθών ώστε να αποφευχθεί η περαιτέρω εξάπλωση της νόσου.
Τουλάχιστον 1.154 άνθρωποι άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από τις πλημμύρες που ισοπέδωσαν ολόκληρα χωριά στο Καγκαγιάν ντε Όρο και στο Ιλιγκαν και ακόμη 105 από τις πλημμύρες και τις κατολισθήσεις σε άλλες νότιες και κεντρικές επαρχίες.

protothema

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...